Εικαστικα

Η Εριέττα Βορδώνη μιλά «Περί ευδαιμονίας»

Ζωγραφικές δημιουργίες γεμάτες ζωή στην Evripides Art Gallery

133065-302720.jpg
Μαρίνα Μπουκουμάνη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329638-681860.jpg

Η Εριέττα Βορδώνη, ζωγράφος και γλύπτρια, μιλάει στην Athens Voice

Η ζωγράφος και γλύπτρια Εριέττα Βορδώνη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της με τίτλο «Περί Ευδαιμονίας». Μέσα σε μια εποχή όπου αξίες και αρχές βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και όλα έχουν την τάση να επαναπροσδιορίζονται, η γνωστή δημιουργός αντιδρά μέσω των έργων της στην έλλειψη συναισθήματος και αρχών και μας υπενθυμίζει την έννοια της ευδαιμονίας σύμφωνα με τον Επίκουρο. Η ευδαιμονία για την ίδια είναι το αποτέλεσμα μιας έντονης εσωτερικής αναζήτησης που πηγάζει από το συναίσθημα και οδηγεί στον στοχασμό και την αυτογνωσία.

Η Εριέττα Βορδώνη μιλά «Περί ευδαιμονίας» στην Evripides Art Gallery

Το συναίσθημα, η φαντασία και η ενέργεια που αποπνέουν τα έργα της Εριέττας Βορδώνη συνθέτουν ένα αρμονικό αλλά και δυναμικό τρίπτυχο που αποτυπώνεται στη δουλειά της και αποτελεί το αποκορύφωμα μιας επιτυχημένης πορείας εντός και εκτός των Ελλάδας με διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις.

Η Εριέττα Βορδώνη μιλά «Περί ευδαιμονίας» στην Evripides Art Gallery

Στα έργα της είναι έντονη η ζωτική πνοή, ανασύρει από τον χρόνο πρόσωπα και αντικείμενα και τα αναδεικνύει σε σύμβολα, όπως τη δυναμική φιγούρα ενός αλόγου ή την ξενοιασιά και την εφήμερη πορεία μιας πεταλούδας, ενώ μέσα από τον μαγικό της κήπο μας παρακινεί να αφουγκραστούμε εικαστικά τον ρυθμό του σύμπαντος και να διαισθανθούμε την ενέργεια που το ορίζει. Τροφοδοτεί βιώματα εικόνων και συναισθημάτων με όχημα τις τρισδιάστατες εικόνες της που φαίνεται να «δραπετεύουν» στο χώρο για να «αναπνεύσουν».

Η Εριέττα Βορδώνη μιλά «Περί ευδαιμονίας» στην Evripides Art Gallery

Info: «Περί Ευδαιμονίας». Ως 3 Δεκεμβρίου 2016. Τρίτη- Παρασκευή 11.00-20.30, Σάββατο11.00-15.00. Γκαλερί Ευριπίδη, Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, 2103615909Η Εριέττα Βορδώνη μιλά «Περί ευδαιμονίας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ