Εικαστικα

Κώστας Μαρσέλλος: Μια περιπλάνηση σε ενδοσκοπικούς τόπους

Ο Κώστας Μαρσέλλος αποτυπώνει γήινα τοπία με την έκθεση «Έσω - Πλεύσεις»

133065-302720.jpg
Μαρίνα Μπουκουμάνη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328489-678912.jpg

Ο Κώστας Μαρσέλλος αποτυπώνει γήινα τοπία με την έκθεση «Έσω - Πλεύσεις»

Ο Κώστας Μαρσέλλος παρουσιάζει στην έκθεση του με τίτλο «Έσω - Πλεύσεις», μια σειρά τοπίων έντονα εξπρεσιονιστικών που χαρακτηρίζονται από συνεχείς ροές στη διαρρύθμιση των όγκων του τοπίου. Μια γήινη αίσθηση στα έργα προσδίδουν τα χρώματα που είναι σε γκρι τόνους με λίγες αποχρώσεις άλλων θερμών η ψυχρών τόνων καθώς κι οι ανάγλυφες άγριες ματιέρες. Ο καλλιτέχνης αποτυπώνει μέσα από τα τοπία του την γη και τις αποχρώσεις της, προσδίδοντας στα έργα του ζωντάνια και ρεαλισμό.

Τα πλασίματα των όγκων και των διαφόρων μορφολογικών στοιχείων είναι έντονα γραμμικά με τις γραμμές αλλού αδρές και έντονες και αλλού πιο λεπτές, να κυριαρχούν στις συνθέσεις. Στα έργα αυτά το άγριο ανάγλυφο αντιπαρατίθεται με τα σβησίματα και τα μαλακά περάσματα στις τονικές διαβαθμίσεις.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει σχετικά με την ενότητα αυτή των έργων του: [...] «Στο έργο μου επιδιώκω να μεταφέρω την αίσθηση της αναζήτησης και περιπλάνησης σε τόπους ενδοσκοπικούς. Φόρμες που εμπεριέχουν το στοιχείο του τυχαίου ολοκληρώνονται με το πάντρεμα και τις αλχημείες των εικαστικών μου μέσων και της προσωπικής μου κριτικής αισθητικής. Με αυτή τη "λειτουργία" θέλω να επικοινωνήσω την εσωτερική ψυχική – νοητική μου πάλη αφήνοντας χώρο σε πολλαπλές αισθητηριακές ερμηνείες».

Info: Έσω - Πλεύσεις ς. Ως 26 Νοεμβρίου 2016. Τρίτη-Παρασκευή 11:00- 13:00 & 18:00- 21:00, Σάββατο 11:00- 15:00. Γκαλερί Αστρολάβος- Δεξαμενή, Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, 2107294342

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ου αιώνα
Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ού αιώνα

Μια έκθεση για την επιρροή των κόμικς στη σύγχρονη ζωγραφική μέσα από δημιουργίες των Δ. Αϊδίνη, Σπ. Βερύκιου, St. Giannakos, Δ. Παπαϊωάννου, K. Haring, Roy Lichtenstein, R. Pettibon κ.ά. στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.