Εικαστικα

Αλέξανδρος Καραμαλίκης: You can call me Rat-cat!

Περίτεχνο design από αντικείμενα που έχουν περιπέσει σε αχρηστία

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21680-52766.jpg

Ύστερα από απαίτηση του κοινού, είπα να φτιάξω μεγαλύτερους καθρέφτες και να μην έχω και τον μπελά του ΙΚΕΑ. Παράγγειλα, λοιπόν, από φίλο που αποφάσισε να γίνει μαραγκός στα 30 του και να βρει τον δρόμο του, καθρέφτες 60 επί 40, που μπορούν να γίνουν και κορνίζες. Στην πρώτη φωτογραφία είναι καθρέφτης και είναι αφιερωμένος στο μπαλέτο.

n

Τις φωτογραφίες τις έχει επιλέξει η αδερφή μου, που είναι χορεύτρια και δικαιωματικά τον κρατάει. Δεχόμαστε όμως, όπως πάντα, παραγγελίες. Ο δεύτερος, ή μάλλον η δεύτερη, αφού τη φαντάστηκα ως κορνίζα με μια φωτογραφία ενός πιτσιρικά ντυμένου καουμπόη, έχει ως θέμα τον Λούκυ Λουκ και την υπόλοιπη παρέα. Αδερφοί Ντάλτον, Ντόλυ και φυσικά Ραν Ταν Πλαν.Ο τρίτος καθρέφτης φτιάχτηκε κατόπιν παραγγελίας, ως tribute στην Audrey Hepburn. Ο τέταρτος είναι ντυμένος με ένα από τα αγαπημένα μου θέματα: παλιές ελληνικές διαφημίσεις.

n

Τάδε έφη Αλέξανδρος Καραμαλίκης, aka Rat-cat, περήφανος πατέρας, πρώην στέλεχος δισκογραφικής, νυν αυτοδίδακτος ντιζάινερ με κοφτερό μάτι για αντικείμενα που έχουν περιπέσει σε αχρηστία, τα οποία μεταποιεί σε κομψοτεχνήματα και διακινεί μέσω ενός άριστα οργανωμένου προφίλ στο tumblr, με εμπεριστατωμένη περιγραφή, φωτογραφίες των προϊόντων και προτάσεις διακόσμησης.

n

Η δουλειά του εκτέθηκε στο Six D.O.G.S., η συλλογή του περιλαμβάνει από βαλίτσες επενδυμένες με το graphic novel «Το κακό βοτάνι» μέχρι παλιούς μπουφέδες μετατρεπόμενους σε υπέρκομψες γυναικείες τουαλέτες, κομοδίνα παλιού ελληνικού κινηματογράφου, θήκες για cd, σκαμπό, κουτιά και μπιζουτιέρες. Επιχειρηματικό δαιμόνιο ή εφαρμοσμένη τέχνη στην καθημερινότητα; Απαντήσεις στο tumblr Rat-cat.

n


rat-cat.tumblr.com

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ