Νεανικό υπνοδωμάτιο από τα ΙΚΕΑ
Design & Αρχιτεκτονικη

8 ιδέες για να διακοσμήσεις το φοιτητικό σου σπίτι

Κάνε το χώρο σου ινσταγκραμικό χωρίς να τινάξεις στον αέρα το φοιτητικό σου προϋπολογισμό
341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φοιτητικό σπίτι: Οικονομικές ιδέες επίπλωσης και διακόσμησης για το χώρο σου. Βρες τα όλα στην ΙΚΕΑ.

Το φοιτητικό σου σπίτι δεν είναι απλώς ένα μέρος για να κοιμάσαι τη νύχτα, είναι επίσης ένας ασφαλής χώρος για να χαλαρώσεις μόνος ή με φίλους, να διαβάσεις για τις εξετάσεις, να «αποδράσεις» από τον κόσμο. Είτε φεύγεις πρώτη φορά μακριά από το σπίτι σου, είτε επιστρέφεις για ακόμη μια φοιτητική χρονιά, είναι σημαντικό να επιμεληθείς την επίπλωση και τη διακόσμηση του χώρου σου ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου και να σε κάνει να νιώθεις οικεία και άνετα. Ευτυχώς, μπορείς να το κάνεις χωρίς να εξαντλήσεις το φοιτητικό σου προϋπολογισμό, κάνοντας μια βόλτα στην ΙΚΕΑ ή στο ikea.gr, που προτείνει έπιπλα, διακοσμητικά είδη και αξεσουάρ για τον ιδανικό φοιτητικό χώρο, όσο μικρός ή μεγάλος και αν είναι.

Ξεκίνα με τα βασικά έπιπλα

Ξεκίνα αξιολογώντας το μέγεθος του χώρου και τα έπιπλα που ταιριάζουν σε αυτό ώστε να είναι ταυτόχρονα λειτουργικός και άνετος. Για ένα μικρό δωμάτιο θα ήταν πολύ πρακτική επιλογή το κρεβάτι σοφίτα VITVAL με γραφείο στο κάτω μέρος για να τοποθετήσεις τον υπολογιστή και τα βιβλία σου και άνετο κρεβάτι στο επάνω μέρος για άραγμα με… θέα! Εξίσου καλή επιλογή είναι και ο διθέσιος καναπές-κρεβάτι LYCKSELE HÅVET που τις ώρες που δεν χρειάζεσαι το κρεβάτι σου μπορεί να λειτουργήσει ως καθιστικό για την παρέα. Ακόμα, θα μπορούσατε να μοιραστείτε τα έξοδα αγοράς του με τους συγκατοίκους σου και να τον τοποθετήσετε στο σαλόνι ώστε να μπορείτε να φιλοξενήσετε επιπλέον άτομα αν και όταν χρειαστεί. Όσον αφορά στο πολύωρο διάβασμα, η επιλογή είναι είτε ένα κλασσικό γραφείο οπως το VEBJÖRN, είτε ένα γραφείο όρθιας θέσης όπως το TROTTEN.

Ιδέες επίπλωσης και διακόσμησης για φοιτητικό σπίτι από την ΙΚΕΑ

Ιδέες επίπλωσης και διακόσμησης για φοιτητικό σπίτι από την ΙΚΕΑ

Δώσε βάση στη διαρρύθμιση του χώρου

Ακόμα και μια γκαρσονιέρα (δηλαδή ένα διαμέρισμα με ενιαίο χώρο) μπορεί να γίνει απόλυτα λειτουργικό με τα κατάλληλα διαχωριστικά έπιπλα. Το ντουλάπι TROTTEN με ράφια και πίνακα ανακοινώσεων (για να σημειώνεις τα deadlines παράδοσης των εργασιών) είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διαχωρίσεις το σαλόνι από το χώρο που κοιμάσαι ή διαβάζεις. Ακόμη, το παραβάν VARHAUG που μετακινείται εύκολα είναι ένας έξυπνος τρόπος να χωρίζεις τους χώρους και να δημιουργείς «απομόνωση» όταν και αν το επιθυμείς. Τις υπόλοιπες ώρες αποθηκεύεται διακριτικά σε μια άκρη. Είτε μένεις μόνος, είτε συγκατοικείς, η αίσθηση των διαφορετικών χώρων θα σε βοηθήσει να νιώθεις πιο άνετα και οργανωμένος και θα κάνει το σπίτι να φαίνεται πιο τακτοποιημένο.

Ιδέες επίπλωσης και διακόσμησης για φοιτητικό σπίτι από την ΙΚΕΑ

Μην ξεχνάς τις προσωπικές πινελιές

Λαμπάκια

Μία, δύο ή και δέκα σειρές λαμπάκια πίσω από τον καναπέ ή το προσκεφάλι του κρεβατιού δίνουν αυτομάτως μια πιο οικεία αίσθηση στο δωμάτιο (και γράφουν τρομερά στις φωτογραφίες). Λειτουργούν ως ρομαντικό σκηνικό, ως διακριτικό φως τις νυχτερινές ώρες και ως διακόσμηση τοίχου, όλα σε ένα!

Φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα

Ένας πίνακας με μαγνητάκια, μανταλάκια ή πινέζες για να κρεμάς φωτογραφίες συγγενών και φίλων, προσκλητήρια και χειρόγραφες σημειώσεις είναι ιδανικός για κάθε φοιτητικό σπίτι. Παράλληλα, τα ράφια τοίχου BURHULT/SIBBHULT και ο πίνακας αποθήκευσης SNICKRA βοηθούν στην καλύτερη τάξη των μικροαντικειμένων.

Καθρέφτες

Οι καθρέφτες μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε χώρο να δείχνει μεγαλύτερο οπότε τοποθέτησε σίγουρα μερικούς στον τοίχο, πίσω από την πόρτα ή και πάνω από το γραφείο σου.

Ιδέες επίπλωσης και διακόσμησης για φοιτητικό σπίτι από την ΙΚΕΑ

Φυτά

Μην ξεχνάς τα φυτά που μπορούν να δώσουν πραγματικά άλλη αίσθηση στο χώρο. Σίγουρα τα απαιτητικά ωράρια της φοιτητικής ζωής και οι πολλές ώρες απουσίας από το σπίτι κάνουν δύσκολη τη συντήρηση μίας ή περισσότερων γλαστρών αλλά μπορείς πάντα να επενδύσεις σε συνθετικά φυτά που θα δώσουν χρώμα στο σπίτι.

Λευκά είδη και χαλιά

Μια χρωματιστή πινελιά στον χώρο μπορεί να δοθεί με ωραία σεντόνια, ριχτάρια και καλύμματα μαξιλαριού, όπως τα SANELA, ενώ μια φλις κουβερτούλα είναι ιδανική για τα ψυχρά βράδια και προσθέτει αίσθηση πολυτέλειας στο δωμάτιο. Τους χειμερινούς μήνες μπορείς επίσης να «ντύσεις» το πάτωμα με ένα ωραίο χαλί σε έντονα χρώματα που θα φωτίσει το μέρος.

Ιδέες επίπλωσης και διακόσμησης για φοιτητικό σπίτι από την ΙΚΕΑ

Μη χάνεις τις προσφορές!

Οι προσφορές είναι οι καλύτεροι φίλοι για την τσέπη των φοιτητών οπότε έχε μάτια και αυτιά ανοιχτά διαρκώς! Για παράδειγμα, στην ΙΚΕΑ #zoumemazi οπότε μη χάσεις τη συνεργασία με τον Κωτσόβολο που κάνει πιο εύκολη την καθημερινή ζωή στο σπίτι των φοιτητών. Όλοι οι φοιτητές που πραγματοποιούν αγορές από τα καταστήματα ΙΚΕΑ μέχρι τις 2 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν, με αγορές προϊόντων ΙΚΕΑ 650€ και πάνω 100€ κουπόνι αγορών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και από 350€ έως 650€ κουπόνι 50€. Μάθετε περισσότερα στο IKEA.gr.

Δειτε περισσοτερα