Design & Αρχιτεκτονικη

Συμβαίνει τώρα στην πόλη

Έκθεση: "greek green greet" by Droog, 4 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6635-26644.jpg

Έννοιες όπως ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, επαναδημιουργία, διαύγεια σκέψης, μνήμη και νοσταλγία, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου αστικού διαμερίσματος  παρουσιάζονται και διερευνώνται στη μεγάλη έκθεση της Droog "greek green greet". Η έκθεση, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Droog στον κόσμο από το 2007, στοχεύει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού στην Ελλάδα όσον αφορά στο διεθνές σύγχρονο design με περιβαλλοντικές ανησυχίες.

H Droog δημιουργήθηκε στο Άμστερνταμ το 1993 από την ιστορικό και κριτικό τέχνης Renny Ramakers και τον σχεδιαστή Gijs Bakker. Εξαρχής ανέπτυξε μια μοναδική προσέγγιση στην παραγωγή προϊόντων και projects κάτω από τη βασική φιλοσοφία: πρωτότυπη ιδέα, ξεκάθαρο concept, λιτός σχεδιασμός. Διερευνώντας έννοιες όπως επιβράδυνση, μνήμη, νοσταλγία, επαναχρησιμοποίηση, χειροποίητες μεθόδους παραγωγής και φυσικό περιβάλλον, οι σχεδιαστές προκαλούν την δημιουργία εμπειριών και διαδραστικής συμμετοχής, με προϊόντα και projects που είναι απλά στην κατανόησή τους, έχουν μία καθαρότητα και διαύγεια στην νοητική τους σύλληψη και υπόσταση και πάνω απ'όλα έχουν μία ιστορία να αφηγηθούν.

Η έκθεση greek green greet by Droog διοργανώνεται από τους Droog Athens- Worksop Διονύσης Σοτοβίκης Α.Ε και το Μαριολοπούλειο- Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος και παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη  από τις 4 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου. Παράλληλα στις 5 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ημερίδα με θέμα ‘design, architecture & sustainability’, στο αμφιθέατρο του Μουσείου. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, ενώ θα κλείσει με την ομιλία στις 15.00 και την παρουσίαση της έκθεσης greek green greet by droog από τη συνιδρύτρια της Droog, Renny Ramakers.

info: "greek green greet" by Droog, 4/6-25/7, Μουσείο Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138, τηλ: 210-3453111.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.