Design & Αρχιτεκτονικη

Hydra: Η συνεργασία της Θέμιδος Ζουγανέλη με τον Dior Maison

Μία συλλογή με βασική πηγή έμπνευσης τα χρώματα και την αρχιτεκτονική της Ύδρας

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4themiszxdiormaison_hydra_boutique11.jpg
THEMIS Z x DIOR MAISON HYDRA BOUTIQUE

Ο οίκος Dior Maison συνεργάζεται με το life style brand THEMIS•Z της Θέμιδος Ζουγανέλη στην tableware συλλογή «Hydra» Themis Z x Dior Maison

Ο Dior Maison φιλοδοξεί να αναπτυχθεί διεθνώς, ενώ το life style brand THEMIS•Z στοχεύει να ταξιδέψει τον ελληνικό πολιτισμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάπως έτσι, ο εμβληματικός οίκος κατέληξε, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Cordelia De Castellane, να ενώνει τις δυνάμεις του με την δημιουργό Θέμιδα Ζουγανέλη, σε μία συνεργασία που μέχρι σήμερα συνεχίζεται.

5themiszxdiormaison_hydra_boutique12.jpg
THEMIS Z x DIOR MAISON HYDRA BOUTIQUE


Η «Hydra» είναι το νέο παιδί της δημιουργικής αυτής ένωσης. Πρόκειται για μία νέα tableware συλλογή, η οποία έχει ως βασική πηγή έμπνευσης τα ελληνικά νησιά και κυρίως την Ύδρα. Το νέο σερβίτσιο «Hydra» Themis Z x Dior Maison αποτελείται από πέντε μοναδικά σχέδια, τα οποία η Θέμις Ζουγανέλη ζωγράφισε στο χέρι και τα οποία δημιουργήθηκαν με γνώμονα μια ανεπιτήδευτη κομψή και φρέσκια εικόνα ενός art de la table, με mix-and-match κομματιών, στα οποία αναγνωρίζουμε όχι μόνο την χρωματική παλέτα του νησιού της Ύδρας, αλλά και την περίφημη αρχιτεκτονική των αρχοντικών της.

Έτσι, στη νέα αυτή συλλογή βλέπουμε πορσελάνινα πιάτα φαγητού και επιδορπίου, μπολ σερβιρίσματος και κούπες, σε αποχρώσεις του ανοιχτού γαλάζιου και της τερακότας. Πάνω τους ξεχωρίζουν σχέδια περίτεχνων λουλουδιών, σταγόνες θάλασσας που μετατρέπονται σε πέταλα, αλλά και ομόκεντροι κύκλοι, που έρχονται να λειτουργήσουν ως μία αφαιρετική ερμηνεία του αρχαίου συμβόλου της σπείρας.

1themiszxdiormaison_hydra_boutique3.jpg
THEMIS Z x DIOR MAISON HYDRA BOUTIQUE


Η ίδια η δημιουργός της συλλογής «Hydra», η οποία θα διατίθεται σε όλες τις boutiques Dior Maison παγκοσμίως, χαρακτηρίζει την συνεργασία της με τον οίκο ως «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μια υπέροχη ρευστή συνεργασία».

3themiszxdiormaison_hydra_boutique2.jpg
THEMIS Z x DIOR MAISON HYDRA BOUTIQUE


8themiszxdiormaison_hydra_boutique4.jpg
THEMIS Z x DIOR MAISON HYDRA BOUTIQUE


7themiszxdiormaison_hydra_boutique10.jpg
THEMIS Z x DIOR MAISON HYDRA BOUTIQUE

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ