Design & Αρχιτεκτονικη

6 trends για να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου

Μην αγχώνεσαι για τα οικονομικά, η ανανέωση δεν έρχεται μόνο με ριζικές αλλαγές. Το μυστικό κρύβεται στις ιδέες και όχι στο κόστος.

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
ΤΕΥΧΟΣ 705
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
an.jpg

Aξίζει να ρίξεις μια ματιά στα τελευταία trends που αφορούν το interior design και να εμπνευστείς.

Mε την άφιξη κάθε νέας εποχής, έρχονται και νέες ευκαιρίες να ανανεώσεις το σπίτι σου με άλλα υφάσματα, χρώματα και σχέδια ώστε να δείχνει και να είναι όμορφο. Μην αγχώνεσαι για τα οικονομικά, η ανανέωση δεν έρχεται μόνο με ριζικές αλλαγές. Μπορείς να επενδύσεις σε μια ιδιαίτερη ταπετσαρία, να προσθέσεις στο σαλόνι μερικά διαφορετικά διακοσμητικά, να στολίσεις τον καναπέ με νέα μαξιλάρια που έχουν χαρούμενα prints ή έξυπνες λεζάντες. Ακόμα κι ένα άλλο χρώμα ριχτάρι μπορεί να κάνει τη διαφορά ή ίσως ένα εντυπωσιακό φωτιστικό. Το μυστικό κρύβεται στις ιδέες και όχι στο κόστος. Ξεκίνα το redecorating από ένα δωμάτιο κάθε φορά – πριν το καταλάβεις θα έχεις ανανεώσει όλο το σπίτι. Όπως και να έχει, πριν πας να ψωνίσεις, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στα τελευταία trends που αφορούν το interior design και να εμπνευστείς.

christelle-bourgeois-97331-unsplash.jpg

1. Βιώσιμα υλικά
Sustainability, η λέξη της εποχής, τι δεν καταλαβαίνεις; Η βιωσιμότητα γίνεται προτεραιότητα και στην εσωτερική διακόσμηση κι αυτό είναι μια τάση που αγγίζει τις οικολογικές μας ευαισθησίες. Πολλές εταιρείες στρέφουν την προσοχή τους στο να δημιουργούν νέα, καινοτόμα υλικά που είναι τόσο κομψά όσο και ευγενικά με το περιβάλλον. Σκέψου ότι από τη μία ανανεώνεις τον χώρο σου και από την άλλη βοηθάς τον πλανήτη.

Κεραμικά βάζα με σχέδιο του Φιλίππου  Θεοδωρίδη, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, € 330
Κεραμικά βάζα με σχέδιο του Φιλίππου Θεοδωρίδη, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, € 330

2. Τα έξω μέσα
Σκέψου φυσικά ξύλα, γλάστρες, παχύφυτα και τα καλύτερα οργανικά υλικά για έναν εκπληκτικό εσωτερικό χώρο εμπνευσμένο από όλα αυτά που έχει να προσφέρει η φύση. 
Το βασικότερο είναι ότι θα έχεις πολύ καλή ενέργεια στο δωμάτιο και μια αίσθηση απόλυτης ηρεμίας.

Διακοσμητικό σκεύος από ανακυκλωμένο αλουμίνιο,  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, €50
Διακοσμητικό σκεύος από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, €50

3. Κρόσσια και φούντες
Μαξιμαλιστικά και μαζί παιχνιδιάρικα, τα κρόσσια και οι φούντες είναι ο τέλειος τρόπος να προσθέσεις ενδιαφέρον σε ένα χώρο. Παλαιότερα τα συναντούσαμε μόνο σε μαξιλάρια και ριχτάρια, σήμερα θα τα βρεις σε φωτιστικά, διακοσμητικά, είδη αποθηκευτικού χώρου, ακόμη και καθρέφτες. Πέτυχε το 2 σε 1 επιλέγοντας ένα σχέδιο με κρόσσια στο απόλυτο 
χρώμα της σεζόν: την τερακότα.

Κερί με σχέδιο του Γιάννη Αδαμάκη,  Zoumboulakis Galleries, €15

4. Το μπλε της θάλασσας
Αν ψάχνεις ένα ήσυχο και ζωντανό μοτίβο για να διακοσμήσεις την κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο ή κάποιο άλλο δωμάτιο, σκέψου τη θάλασσα. Το navy look είναι από τα αγαπημένα της νέας σεζόν: σκούρο μπλε χρώμα, κοχύλια, prints με άγκυρες και χοντρά σχοινιά. Συνδυάζονται εύκολα και θα σου θυμίζουν τις ξένοιαστες μέρες στην παραλία.

Διακοσμητικά  μαξιλάρια Figgjo, Praktiker,  το ένα €12,99
Διακοσμητικά μαξιλάρια Figgjo, Praktiker, το ένα €12,99
Κουτιά αποθήκευσης Anchor, Praktiker, το ένα €6,99
Κουτιά αποθήκευσης Anchor, Praktiker, το ένα €6,99

5. Έντονες ταπετσαρίες
Η μπογιά ανήκει στο παρελθόν, η μόδα στο interior design επιτάσσει να καλύψεις τους τοίχους σου με ταπετσαρία. Μάλιστα, όσο πιο τολμηρό το σχέδιο, τόσο το καλύτερο. Μην περιοριστείς σε σαλόνι και διάδρομο, δοκίμασέ το στο μπάνιο ή την κουζίνα για να δώσεις μια σύγχρονη προσέγγιση στη διακόσμηση του σπιτιού.

dan-gold-220226-unsplash.jpg

6. Ουδέτερα χρώματα
Αν οι τολμηρές ταπετσαρίες δεν σε εμπνέουν, θα χαρείς να μάθεις ότι και τα ουδέτερα χρώματα αποτελούν μεγάλη τάση φέτος. Χάρισε ηρεμία και γαλήνη σε ένα χώρο υιοθετώντας την παλέτα του μπεζ σε τοίχους, έπιπλα και καναπέδες. Για να αποφύγεις ένα βαρετό αποτέλεσμα μπορείς να παίξεις με διαφορετικές υφές.

Διακοσμητικό τοίχου, Moυσείο Μπενάκη, €36
Διακοσμητικό τοίχου, Moυσείο Μπενάκη, €36

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ