Design & Αρχιτεκτονικη

Architect Show: μια τεράστια γιορτή για την Αρχιτεκτονική και τον Σχεδιασμό

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Helexpo Maroussi, με ελεύθερη είσοδο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tas-anoigma.jpg

Σεμινάρια, συνέδρια, εκθέσεις, εκπαιδευτικές και inspirational διαλέξεις πάνω στην αρχιτεκτονική και το design στις 4 και 5 Μαΐου στο Helexpo Maroussi

Ο σκοτεινός διάδρομος ακολουθεί τα παιχνίδια του φωτός. Δεν υπάρχει φως χωρίς σκοτάδι και σκιές χωρίς φως. Ο διάδρομος οδηγεί σε μία μεγαλύτερη αίθουσα. Κι εδώ αρχίζουν όλα. Έτσι ξεκινάει το tAS (Architect Show), η μεγάλη γιορτή της Αρχιτεκτονικής και του Σχεδιασμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Μαΐου στο Helexpo Maroussi. Το tAS διοργανώνεται από το Archisearch.gr σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα και την εταιρεία MEDEXPO ΑΕ. Σεμινάρια, συνέδρια, εκθέσεις, εκπαιδευτικές και inspirational διαλέξεις, αλλά και διάφορα workshops είναι μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα πράγματα που θα συναντήσουν οι επισκέπτες.

tas_fnl_01_web.jpg

Τι είναι αυτό που κάνει όμως το tAS να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα events για τα υλικά και το interior design; Πρώτα απ’ όλα ο σχεδιασμός του. Ολόκληρος ο εκθεσιακός χώρος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί από μόνος του βίωμα. Δεν πρόκειται μόνο για μια παρουσίαση αντικειμένων και προϊόντων από τις σημαντικότερες εταιρείες του κόσμου, οι οποίες θα παρουσιάσουν μοναδικά υλικά για αρχιτεκτονικές εφαρμογές και interior design, αλλά για μια βιωματική διαδικασία. Επιπλέον η έκθεση πλαισιώνεται από πάνελς στα οποία τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο της αρχιτεκτονικής (και όχι μόνο) μοιράζονται πολύτιμα συμπεράσματα για τις τάσεις, την οικονομία, το εμπόριο, αλλά και την πολιτική. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο βασικός στόχος του tAS: να ανταλλάξει γνώσεις και καινοτόμες ιδέες, να λειτουργήσει ως ένα κανάλι διαλόγου μεταξύ των αρχιτεκτόνων και των ανθρώπων των υλικών.

tas_fnl_03_web.jpg

Το φετινό concept της παρουσίασης ονομάζεται “Shadow & light theme 2019” και στο πλαίσιό του δημιουργήθηκαν 8 διαφορετικοί χώροι/περίπτερα. Αρχικά ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στα περίπτερα με την επιμέλεια της Illuminati, στα οποία οι εγκαταστάσεις φωτισμού και τα καινοτόμα σχέδια «εκπέμπουν» την ουσία της ύλης και του φωτισμού. Ακολουθεί το “The Color|HUBS”, όπου θα πραγματοποιηθούν workshops γύρω από το χρώμα και τα trends. Εδώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούσουν και τη διαδικασία Color Forecasting, όπου οι κορυφαίοι στον κόσμο ειδικοί του χρώματος και του design θα μοιραστούν, θα συζητήσουν και θα διερευνήσουν τις κατευθύνσεις και τις επιρροές του χρώματος. Στον χώρο “The Kitchen Edition” η κουζίνα θα εξεταστεί ως κοινωνικό και … ψηφιακό φαινόμενο, ​με ελεύθερες νησίδες και μονάδες κουζίνας να βάζουν ιδέες για έναν hi tech τρόπο ζωής. Η συζήτηση και η χαλάρωση κλείνουν ραντεβού στο "Topography workshop & conference lounge". Ακολουθεί ο χώρος «The Photographer’s EYE» με μία έκθεση φωτογραφίας, στην οποία, μέσα από το φακό καταξιωμένων φωτογράφων ανακαλύπτουμε την υλικότητα, τις υφές και το αρχιτεκτονικό έργο. Θεματικές της, « Η αρχιτεκτονική της σκιάς», « η υλικότητα στον μεγεθυντικό φακό» και «Groundscapes και το μέλλον της underground αρχιτεκτονικής». Τέλος, στο “Dark Room – The material museum” τα υλικά εκτίθενται με τον απροσδόκητο τρόπο που περιγράφει το ίδιο το όνομα του χώρου…

tas_fnl_05_web.jpg

Εκτός από τον εκθεσιακό χώρο όμως, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ομιλίες που θα παρουσιαστούν στο tAS. Ανάμεσα στους ομιλητές ξεχωρίζουν ο διάσημος designer Michael Anastassiades που θα μιλήσει την πρώτη ημέρα του συνεδρίου (4 Μαΐου, αλλά και ο Πάνος Παρθένιος από το γραφείο PARTHENIOS architects+associates του οποίου η ομιλία με τίτλο  «Έξυπνα κτίρια, έξυπνα εργαλεία, έξυπνοι χρήστες» θα εξερευνήσει τον σχεδιασμό κτιρίων που δεν είναι μόνο λειτουργικά, σωστά κατασκευασμένα και αισθητικά υποσχόμενα, αλλά και που λειτουργούν ως συναισθηματικά έξυπνα οικοσυστήματα. Κτίρια που γνωρίζουν, αισθάνονται, και αντιδρούν σε αυτά που ο κόσμος τους λέει, χρειάζεται και ζητά. 

tas_fnl_06_web.jpg

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, Μαριάντζελα Αγγελοπούλου και Ηλία Αγγελόπουλο, «το tAS θα αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας,  όπου ο κόσμος των υλικών να συνδεθεί με αυτόν της δημιουργίας και του Design μέσα από μια μοναδική εμπειρία. Στόχος στο άμεσο μέλλον είναι η διεξαγωγή του εκτός συνόρων».

Info:
Ημερομηνίες: 4 & 5 Μαϊου
Ώρα: 11:00 - 20:00 
Τοποθεσία: HELEXPO MAROUSSI, λεωφ. Κηφισίας 39
Είσοδος: Ελεύθερη με προεγγραφή εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ