Design & Αρχιτεκτονικη

Ugly Belgian Houses: Αυτά τα σπίτια δεν θα ήθελες να είναι δικά σου

Οι αρχιτέκτονες του Βελγίου έχουν χιούμορ

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ugly_house.jpg
instagram.com/uglybelgianhouses

Σε αυτόν τον λογαριασμό στο Instagram συναντάμε τα πιο άσχημα σπίτια του Βελγίου

Το Βέλγιο δεν φημίζεται για την αρχιτεκτονική του. Κάποιοι θα έλεγαν ότι αυτοί που σχεδιάζουν τα κτήρια εκεί δεν έχουμε καθόλου γούστο, αλλά εμείς ας πούμε απλά ότι οι Βέλγοι αρχιτέκτονες φαίνεται να έχουν αρκετό χιούμορ.

Για να καταλάβετε πόσο από περίεργα έως και άσχημα μπορούν να θεωρηθούν τα βέλγικα σπίτια, φτάνει να μάθετε ότι το 2012 ο Hannes Coudenys δημιούργησε τον λογαριασμό «Ugly Belgian Houses» στο Instagram, για να μοιράζεται την ασχήμια που συναντά στον δρόμο του. Με τις φωτογραφίες, μάλιστα, των άσχημων σπιτιών του Βελγίου γέμισε και 190 σελίδες του βιβλίου του, «Ugly Belgian houses: don't try this at home».

Ο Βέλγος, ο οποίος φροντίζει να επισημάνει ότι και το δικό του σπίτι ακόμα είναι «αηδιαστικό», φαίνεται να έχει έρθει αντιμέτωπος με περισσότερα από 1.400 άσχημα σπίτια, τα οποία του έχουν χαρίσει σχεδόν 55.000 ακολούθους μέχρι στιγμής. Αν, βέβαια, πιστεύετε ότι ο Hannes είναι υπερβολικός μπορείτε να δείτε και να κρίνετε μόνοι σας τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Βελγίου.





















ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ