Design & Αρχιτεκτονικη

Αρχιτέκτονες παγκοσμίου φήμης επιλέγουν τα καλύτερα ελληνικά έργα

Τα 8α Αρχιτεκτονικά βραβεία ΔΟΜΕΣ, αυτό το Σάββατο στο Μουσείο Μπενάκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342317-711607.jpg
Το έργο που απέσπασε το περσινό βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2011-2015»

Η αρχιτεκτονική στην Ελλάδα είναι ακόμα ένας τομέας που έχει πληγεί από την κρίση. Όμως παρ’ όλες τις αντιξοότητες οι Έλληνες αρχιτέκτονες (και ειδικά οι νέοι), συνεχίζουν, ονειρεύονται, ελπίζουν και δημιουργούν. Και στο τέλος αναγνωρίζονται. Φέτος, είναι η όγδοη συνεχή χρονιά που το περιοδικό ΔΟΜΕΣ βραβεύει τους Έλληνες αρχιτέκτονες που ξεχώρισαν. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 4 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Στη φετινή διοργάνωση περισσότεροι από 400 αρχιτέκτονες κατέθεσαν τα έργα τους και τώρα διεκδικούν ένα από τα βραβεία στις κατηγορίες «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο», «Καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη» και «Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα». Εκτός από τα βραβεία στις τρεις αυτές κατηγορίες, 8 ακόμα συμμετοχές θα διακριθούν και 12 θα κατονομαστούν ως «ξεχωριστές». Όλα τα έργα και οι μελέτες θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο επόμενο τεύχος των ΔΟΜΩΝ που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της απονομής.

Οι κριτές είναι τρεις από τους σημαντικότερες αρχιτέκτονες του κόσμου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κριτές της ελληνικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας είναι τρεις από τους σημαντικότερες αρχιτέκτονες του κόσμου. Συγκεκριμένα τους νικητές της 8ης διοργάνωσης θα επιλέξουν ο Max Dudler (αρχιτέκτων, Max Dudler architekt, Βερολίνο), o Sou Fujimoto (αρχιτέκτων, Sou Fujimoto Architects, Τόκιο) και ο Jorge Silvetti (αρχιτέκτων, Machado Silvetti, Μασαχουσέτη, και καθηγητής, Graduate School of Design, Πανεπιστήμιο Harvard). Αν σας ενδιαφέρει η σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική, αυτή τη βραδιά θα τη δείτε στα καλύτερά της.

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Ώρα έναρξης: 19.00, Είσοδος ελεύθερη 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ