Design & Αρχιτεκτονικη

Μεγάλες ιδέες για μικρές κρεβατοκάμαρες

10 πράγματα που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα χωρούσαν στη μικροσκοπική σου καμαρούλα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
122256-274076.jpg

Όλοι χαζεύουμε τις φωτογραφίες εκείνες των περιοδικών, όπου οι κρεβατοκάμαρες είναι τεράστιες και χωράνε από καναπέδες μέχρι τζάκια. Στην πραγματικότητα όμως οι κρεβατοκάμαρες των περισσότερων ανθρώπων είναι… καμαρούλες μια σταλιά. Στην κυριολεξία. Και ενώ πολύ θα ήθελες να δώσεις λίγο περισσότερο στυλ και χαρακτήρα στη μικροσκοπική σου κρεβατοκάμαρα, στα αλήθεια εύχεσαι να είχες λίγο περισσότερο χώρο για να χωρέσει το κομοδίνο. Ψυχραιμία. Με λίγη καλή θέληση όλα χωράνε.

Πολυέλαιος

image

Αρκεί να τον τοποθετήσεις σωστά, ώστε να μη χτυπάς το κεφάλι σου κάθε φορά που σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Ένας κομψός πολυέλαιος μπορεί να δώσει άλλον αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο.


Φυτά

image

Τοποθετημένα στον τοίχο, πάνω από το κρεβάτι, δεν καταλαμβάνουν καθόλου χώρο και ζωντανεύουν το χώρο.


Δύο κρεβάτια

image

Τα κρεβάτια στη φωτογραφία με πλάτος 89 εκ. είναι λίγο πιο στενά από τα συνηθισμένα, αλλά εξοικονομούν πολύτιμο χώρο ανάμεσά τους. Άλλες λεπτομέρειες που αξίζει να παρατηρήσεις είναι τα πορτατίφ που μπήκαν στον τοίχο και οι παλέτες πίσω από τα κρεβάτια που εκτελούν χρέη κομοδίνου.


Βιβλιοθήκη

image

Σε αυτό το μικροσκοπικό δωμάτιο υπάρχει άφθονος χώρος για βιβλία και περιοδικά χάρη σε αυτή την έξυπνη βιβλιοθήκη που είναι ενσωματωμένη στο κεφαλάρι του κρεβατιού.


Ιδιωτικότητα

image

Μερικές φορές η κρεβατοκάμαρα είναι τόσο μικρή, που δεν υπάρχει χώρος για να ανοίξει η πόρτα του δωματίου. Αυτό λύνεται εύκολα με μια συρόμενη πόρτα.


Ατέλειωτα μέτρα υφάσματος

image

Οι μακριές κουρτίνες σε αυτό το δωμάτιο προσθέτουν χρώμα, ζεστασιά και μοτίβα που το κάνουν πιο χαρούμενο. Το παν είναι να καταφέρουμε να συνδυάσουμε σωστά τα χρώματα.


Γραφείο

image

Σε αυτή την περίπτωση, το κρεβάτι «διπλώνει» μέσα στην ντουλάπα, μεταμορφώνοντας το δωμάτιο σε γραφείο κατά τη διάρκεια της μέρας.


Τηλεόραση

image

Αν σου αρέσει να αποκοιμιέσαι μπροστά στην τηλεόραση, υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι να βολέψεις την οθόνη κάπου μέσα στο μικρό σου δωμάτιο. Ένας από αυτούς είναι το ταβάνι.


Τεράστιοι χώροι αποθήκευσης

image

Συχνά, οι μικρές κρεβατοκάμαρες δεν έχουν χώρο για ντουλάπα. Ιδανική λύση αποτελούν τα κρεβάτια, που κρύβουν από κάτω συρτάρια και μπορούν να χωρέσουν τα πάντα από τα ρούχα σου μέχρι σεντόνια και πετσέτες.


Ντουλάπα

image

image

Από την άλλη μεριά, ίσως έχεις χώρο για ντουλάπα, αλλά δεν τον… βλέπεις. Μία ντουλάπα στον τοίχο γύρω από το κρεβάτι είναι ευρηματική λύση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ