- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Greek Animal Rescue: Αδέσποτες ψυχές στις «αόρατες» γειτονιές της Αθήνας (video, εικόνες)
Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, μια αλληγορία για την αναζήτηση της ελπίδας στα χρόνια της κρίσης
Το νέο ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη είναι μια κινηματογραφική αλληγορία όσων συμβαίνουν τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες που διαδραματίζονται σε γειτονιές «αόρατες» γύρω από την Αθήνα.

Οι ιστορίες των αδέσποτων ζώων του Greek Animal Rescue αποτυπώνουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης, οδηγώντας μια φιλοζωική οργάνωση από το Λονδίνο να κινητοποιηθεί και να ξεκινήσει μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τα ‘Greekies’, τα αδέσποτα από την Ελλάδα που είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσίες στο εξωτερικό.
Υπάρχει τρόπος ένα άρρωστο κυνηγετικό με τα τρία πόδια να βρεθεί να τρέχει στα λιβάδια του Έσσεξ, χαρούμενο και υγιές; Γιατί τα Greekies είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσία; Πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ, τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπροπύργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο. Κοινό τους στοιχείο η αναζήτηση της ελπίδας για μια νέα αρχή, σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα.
Το Greek Animal Rescue αποτελεί μέρος μιας σειράς κοινωνικών ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, την οποία στηρίζουν το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη, με τίτλο Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους ανθρώπους. Σκοπός τους να δοθεί βήμα σε καθημερινούς ήρωες -των οποίων οι προσωπικές ιστορίες δεν είχαν αποτυπωθεί στο φακό- αναδεικνύοντας το πόσο αποτελεσματικά και διαφορετικά διαχειρίστηκαν την κρίση.
Ημερομηνίες Προβολών

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου:
Αθήνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 19.30
Θεσσαλονίκη στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές» στις 21.00
Πάτρα στον κινηματογράφο Πάνθεον στις 21.30
Αμαλιάδα στον κινηματογράφο CineCinema στις 22.00

Κυριακή 5 Νοεμβρίου:
Αθήνα στον κινηματογράφο Δαναό στις 16.00
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Θεσσαλονίκη, Πάτρα & Αμαλιάδα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου 2026
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Θυμίζει το ιδεολογικά δυνατό και χιουμοριστικά λυτρωτικό σινεμά των Μονιτσέλι και Φερέρι
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.