Πολιτισμος

Η Πάτι Σμιθ τίμησε τη Λίλι Γκλάντστοουν στη Νέα Υόρκη - Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη νοσηλεία της

Στο γκαλά της Ένωσης Κριτικών η 77χρονη τραγουδοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτι Σμιθ: Τίμησε τη Λίλι Γκλάντστοουν στο National Board of Review Gala στη Νέα Υόρκη - Πρώτη δημόσια εμφάνιση αφότου νοσηλεύτηκε.
Η Πάτι Σμιθ απένειμε στη Λίλι Γκλάντστοουν το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το «Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» © EPA/Carlos Ortega | EPA/Allison Dinner

Πάτι Σμιθ: Τίμησε τη Λίλι Γκλάντστοουν στο National Board of Review Gala στη Νέα Υόρκη - Πρώτη δημόσια εμφάνιση αφότου νοσηλεύτηκε.

Το National Board of Review Gala πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Νέα Υόρκη και η Πάτι Σμιθ ήταν εκεί για να απονείμει στη Λίλι Γκλάντστοουν το βραβείο καλύτερης ηθοποιού, για τον ρόλο της στο «Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Η παρουσία της σηματοδότησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της θρυλικής καλλιτέχνιδας από τότε που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο λόγω «ξαφνικής ασθένειας» στην Ιταλία τον περασμένο μήνα.

«Υπάρχεις πολύς εδώ. Είναι πολύ πιο εύκολο να παίζεις το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν. Αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ», αστειεύτηκε η Σμιθ, προτού αναφερθεί στο «αβυσσαλέο κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας» που διαδραματίζεται στην ταινία και την εξαιρετική ερμηνεία της Γκλάντστοουν.

«Τι είναι πιο διαπεραστικό από το πρόσωπο της Λίλι Γκλάντστοουν, καθώς η κάμερα καταγράφει τους μεταβαλλόμενους τόνους της εσωτερικής της διαδικασίας, ενσαρκώνοντας απρόσκοπτα τη θαρραλέα Μόλι Μπέρκχαρτ. Είτε εκτός είτε στην οθόνη, όπως η νέα σελήνη, θα μπορούσε να γίνει αισθητή αν δεν την έβλεπαν».

Το «Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 2017. Η Γκλάντστοουν υποδύεται μια γυναίκα της φυλής των Οσέιτζ, που ζει στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920, αντιμέτωπη με μια άρρωστη οικογένεια και τους μυστηριώδεις θανάτους των αυτόχθονων μελών της κοινότητάς της.

Επιπλέον, στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζέσι Πλέμονς, ενώ τη μουσική επένδυση υπογράφει ο αείμνηστος Ρόμπι Ρόμπερτσον των The Band.

Η Πάτι Σμιθ αναγκάστηκε να ακυρώσει μια σειρά από συναυλιακές ημερομηνίες μετά την είσοδό της στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο.

«Αναπαύομαι, όπως διέταξε ο γιατρός, ευγνώμων που είχα τέτοια φροντίδα, αν και γνωρίζω οδυνηρά ότι πολλοί δεν είναι τόσο τυχεροί», έγραψε σε μια ανάρτηση που ανακοίνωσε τη νοσηλεία της.

Μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο ωστόσο, η Σμιθ συνέχισε να εμφανίζεται επί σκηνής στα τέλη του 2023, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών στο Σικάγο και το Μπρούκλιν.

(Με πληροφορίες του Pitchfork)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ