Πολιτισμος

Βρετανικό Μουσείο για Γλυπτά του Παρθενώνα: Μπορούμε να τα μοιραστούμε με την Ελλάδα

Εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Αγγλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανικό Μουσείο: Μπορούμε να μοιραστούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα με την Ελλάδα
Βρετανικό Μουσείο: Μπορούμε να μοιραστούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα με την Ελλάδα © NEIL HALL/ EPA

Βρετανικό Μουσείο: Μπορούμε να μοιραστούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Εξελίξεις στην διαπραγμάτευση

Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε σήμερα στον ΑΝΤ1 σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την πορεία των συζητήσεων με την Ελλάδα ότι «οι συζητήσεις για μια συνεταιριστική σχέση για τα (Γλυπτά) του Παρθενώνα είναι συνεχείς και εποικοδομητικές. Πιστεύουμε ότι αυτού του είδος η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενα μας με κοινό σ’ όλο τον κόσμο και του να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της απίστευτης συλλογής που έχουμε στο μουσείο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cynzetxop6m9)

Νωρίτερα το μήνυμα ότι μέρος της αποστολής του ως πρωθυπουργός αφορά τη διασφάλιση της επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, αλλά και ότι αυτές οι συλλογές θα είναι επίσης διαθέσιμες σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό του για τα εγκαίνια της έκθεσης «Cycladic Art: The Leonard N. Stern Collection on Loan from the Hellenic Republic» του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης με νόημα ότι «τα εγκαίνια αυτής της έκθεσης αποδεικνύουν ότι η προώθηση της αρχαιότητας μέσω σύμπραξης -μεταξύ μουσείων και μεταξύ κρατών- μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cynzetxuohe1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ