Πολιτισμος

Δημήτρης Λιγνάδης: Το πανό στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, οι αιχμές ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ

«Απολύτως συνειδητή επιλογή» η απουσία της ηγεσίας, αναφέρει το ΥΠΠΟΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πανό για τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Το πανό για τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας © Facebook

Το πανό για τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η αποχώρηση Μενδώνη, οι αιχμές ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Αναφορά στη διαμαρτυρία των ηθοποιών για τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κάνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, διευκρινίζοντας για ποιον λόγο δεν έδωσε το παρών η Λίνα Μενδώνη.

Ειδικότερα, στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αναφέρεται ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

«Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού» σημειώνει για την απόφαση αυτή το ΥΠΠΟΑ. Και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Το πανό για τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Νωρίτερα, στην πρεμιέρα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας οι συντελεστές της παράστασης σήκωσαν πανό, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για δύο βιασμούς ανηλίκων. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

«Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή», έγραφε το πανό στη σκηνή, με τους καλλιτέχνες να εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο την οργή τους για τη δικαστική απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για τη Λίνα Μενδώνη - Η ανάρτηση από τον Αλέξη Χαρίτση

Πριν από την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού είχε προηγηθεί ανάρτηση από τον Αλέξη Χαρίτση (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έγραψε πως η Λίνα Μενδώνη αποχώρησε από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. «Μάλλον, μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις, δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών» ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργείο Πολιτισμού - Οι ανακοινώσεις

«Η δίκαιη αντίδραση των ανθρώπων του πολιτισμού για τον βιαστή Λιγνάδη χαρακτηρίζεται εργαλειοποίηση του πολιτισμού από την κα Μενδώνη», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

«Η κα Μενδώνη συνεχίζει να προσβάλει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Βλέπει παντού το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για αυτήν δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ΣΥΡΙΖΑ για να έχει κατανοήσει τον βρώμικο ρόλο της», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει: «Όπως φάνηκε στην Καλαμάτα, δεν χρειάζεται να είναι καν απ' την Ελλάδα».

Ακολούθησε η ακόλουθη ανακοίνωση - απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού: «Η χυδαία απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα προσπαθεί να καλύψει, όπως και η μέθοδός τους να βαφτίσουν την τοξικότητα πολιτική άποψη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ