- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τι φέρνει ο χειμώνας 2022 στο ΚΠΙΣΝ
Οι μουσικοί C. Löffler, Ergon Ensemble, Αλ. Δράκος Κτιστάκης, Ν. Ξυδάκης και Ορ. Περίδης, οι σκηνοθέτριες Γ. Μαυραγάνη, Μ. Μαγκανάρη και Έλ. Μαυρίδου, μια έκθεση αλλά και πατινάζ τον χειμώνα στο ΚΠΙΣΝ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Οι εκδηλώσεις του για τους επόμενους μήνες. Συναυλίες, θέατρο, έκθεση, εργαστήρια και παγοδρόμιο
Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και θα θέλεις κάτι παραπάνω από το (αξίας ανεκτίμητης) ριλάξ στο πάρκο με την ανοιχτή θέα στην πόλη, από την Ακρόπολη έως τη θάλασσα, τσέκαρε το πρόγραμμα εκδηλώσεων. Και στην καρδιά του χειμώνα το ΚΠΙΣΝ ξετυλίγει μια βεντάλια δράσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα και πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Η αυλαία των συναυλιών Cosmos ανοίγει στις 24/1 με έναν από τους πιο δημιουργικούς και καινοτόμους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, τον Christian Löffler. Ο Γερμανός παραγωγός και συνθέτης συναντά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το δραστήριο σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble. Ένα μοναδικό live που θα ενώσει δύο φαινομενικά ετερόκλητους κόσμους.
Αγαπημένες εκδηλώσεις επιστρέφουν με νέους κύκλους που εγκαινιάζονται αυτήν την περίοδο. Η επιτυχημένη σειρά μουσικών εκδηλώσεων Lighthouse Sessions συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης καλεί καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα της εγχώριας μουσικής σκηνής σε ένα μουσικό διάλογο ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση. Πρώτοι καλεσμένοι του ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης (23/01) και ο τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης (13/02).
Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, επιστρέφουν για πέμπτη χρονιά. Τρεις σκηνοθέτριες της νέας γενιάς καταπιάνονται με ισάριθμα θεατρικά κείμενα-σταθμοί που θέτουν στο επίκεντρο τη μητρότητα και τη συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως αυτή άρρηκτα συνδέεται με την πρωταρχική εμπειρία. Η πρεμιέρα θα γίνει τον Φεβρουάριο με το αριστούργημα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη. Ακολουθούν ο Πατέρας του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη και η Άλκηστις του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου.
Έως τις 27/02, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης», αναδεικνύοντας το ρόλον της τυπογραφίας στα κρίσιμα χρόνια της Επανάστασης του 1821.
Οι επίδοξοι πατινέρ μπορούν να δοκιμάσουν τις φιγούρες τους στον πάγο στο παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ (έως τις 6/2). Σημειώστε, όμως, ότι συνεχίζονται όλο τον χειμώνα και οι λέσχες ανάγνωσης (παιδιών, εφήβων και ενηλίκων), τα αθλητικά προγράμματα και τα εργαστήρια.
Περισσότερες πληροφορίες στο snfcc.org/Winter2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίστηκε και φέτος η συστηματική ανασκαφή που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Πώς μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σε κάποιον, αν δεν θέλει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα;
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Μαρτίου
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
Περισσότεροι από 260 φωτογράφοι αναδεικνύουν τη συμβολή της ιταλικής φωτογραφίας δρόμου
Πέρυσι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού θεάτρου
Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Και το παράδοξο πίσω από τα νούμερα
Η Λίνα Μενδώνη παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη την πλατφόρμα hh.gr και το ψηφιακό οικοσύστημα του ΟΔΑΠ
Τι θα δούμε στη Σκουφά, την Genesis, την Crux αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Από το «Σκίτσο 3» της Πειραματικής Σκηνής μέχρι την «Ηλέκτρα εντός» του Πορεία
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Ψηφιακές προβολές και υπαίθριες εκθέσεις με ξεχωριστά έργα φωτογράφων και φωτορεπόρτερ
Η Athens Voice εξασφάλισε μέρος από το ανέκδοτο φωτογραφικό αρχείο που ανήκει στην ανιψιά του συγγραφέα, Έλλη Αρτέμη-Ταχτσή, και βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας
Το ανεκτίμητο έργο του συγγραφέα που διακωμωδούσε τις αδυναμίες των ανθρώπων
Μια μουσική παράσταση της bijoux de kant για την αισθητική της ερωτικής επιθυμίας
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.