Πολιτισμος

Επιχορηγήσεις για προώθηση προσβασιμότητας ΑμεΑ στον πολιτισμό

566.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ © EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

47 προτάσεις αξιολογήθηκαν θετικά για επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ, για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον πολιτισμό

Επιχορηγήσεις, συνολικού ύψους 566.000 ευρώ, για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον πολιτισμό το 2021 ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Η επιτροπή εξέτασε τις 68 προτάσεις για επιχορήγηση ή και αιγίδα που υπεβλήθησαν εμπρόθεσμα και ηλεκτρονικά μέσω της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων, από τις 7-1-2021 έως τις 22-2-2021, από φορείς εγγεγραμμένους στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων.

Από τις 68 προτάσεις που υπεβλήθησαν, οι 47 αξιολογήθηκαν θετικά για επιχορήγηση. Τριάντα φορείς αξιολογήθηκαν θετικά για την παροχή αιγίδας.

Οι προτεραιότητες που θέτει η πρόσκληση, σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, είναι -μεταξύ άλλων- η καταπολέμηση των διακρίσεων και η συνοχή μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, η ενίσχυση της επιχειρηµατικότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, η προώθηση των συνεργασιών με καλλιτέχνες και σχήματα από το εξωτερικό που εξειδικεύονται στην παραγωγή πολιτιστικών δράσεων και για Άτομα με Αναπηρία κ.ά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ