ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2021

Ελεύθερη η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης την Τρίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουσείο της Ακρόπολης
Μουσείο της Ακρόπολης © Giorgos Vitsaropoulos

Μουσείο Ακρόπολης: Πώς θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2021 - Τι επιφυλάσσει για τους διαδικτυακούς επισκέπτες.

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και φέτος είναι αφιερωμένη στη θεματική «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ψηφιακή εφαρμογή  «Εικονική περιήγηση στο Μουσείο Ακρόπολης», ένα σφαιρικό βίντεο 360ᵒ που προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία: την αίσθηση ότι βρίσκονται μέσα στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, που μετά από πολλούς μήνες είναι και πάλι ανοιχτοί στο κοινό, και τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι προς ποια κατεύθυνση θα κοιτάξουν. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον ιστοχώρο του Μουσείου.

Την ημέρα του εορτασμού, Τρίτη 18 Μαΐου 2021, θα είναι ελεύθερη η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Ακρόπολης, το οποίο θα λειτουργεί από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Στην αρχαιολογική ανασκαφή οι αρχαιολόγοι θα απαντούν στα ερωτήματα των επισκεπτών. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου και το πωλητήριο του ισογείου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY