Nirvana και Kiss στο «Rock & Roll Hall Of Fame»
Ιστορική αναγνώριση για τα θρυλικά σχήματα
Τα επιδραστικά όσο και δημοφιλέστατα ροκ συγκροτήματα Nirvana, από το ντεμπούτο των οποίων συμπληρώθηκαν εχθές 25 χρόνια, (1989, με το άλμπουμ «Bleach») και οι Kiss απέκτησαν από εχθές τη θέση τους στο «Rock & Roll Hall Of Fame».
Επί σκηνής, οι Nirvana ερμήνευσαν ζωντανά τη μεγαλύτερη επιτυχία τους, το τραγούδι «Smells Like Teen Spirit» ενώ τη θέση του Κερτ Κομπέιν, στο πλευρό του Κριστ Νοβοσελίτς, του Ντέιβ Γκρολ και του Πατ Σμίαρ πήρε η τραγουδίστρια Τζόαν Τζετ. Η χήρα του Κομπέιν, Κέρτνεϊ Λαβ, αγκάλιασε τα μέλη του συγκροτήματος, παρά τις κακές σχέσεις που έχουν υπάρξει μεταξύ τους, σχολιάζοντας: «απλώς εύχομαι ο Κερτ να ήταν εδώ». Οι Kiss δεν τραγούδησαν ζωντανά, λόγω διένεξης μεταξύ ενεργών και πρώην μελών του συγκροτήματος.
Ο θεσμός του «Rock & Roll Hall of Fame» θεμελιώθηκε το 1983 στο Οχάιο των ΗΠΑ.Έκτοτε, κάθε χρόνο, η επιτροπή ανακοινώνει 16 υποψηφιότητες και οι νικητές, που θα χαραχτούν στο Μουσείο του Hall of Fame για πάντα, αναδεικνύονται έπειτα από ψηφοφορία. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο και συμμετέχουν πάνω από 600 μουσικοί, ιστορικοί και μέλη της μουσικής βιομηχανίας, ενώ ο καθένας έχει δικαίωμα να ψηφίσει 5 από τους 16 υποψηφίους.
Προκειμένου να επιτραπεί σε ένα συγκρότημα ή έναν καλλιτέχνη η υποψηφιότητά του, πρέπει να περάσουν 25 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου του ή πρώτου τους δίσκου.
Δ.Κ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ταινία θα εστιάζει στη δημιουργία του «Breakfast at Tiffany’s»
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Αναλυτικά όσα ήρθαν στο φως
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
«Ήταν ξεχωριστή προσωπικότητα ανάμεσα στα στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας»
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι θεοί ούτε έχουν, ούτε παρέχουν
Μια συζήτηση με τον σπουδαίο αρχιτέκτονα και καθηγητή της ιστορίας της αρχιτεκτονικής
Οι φωτογραφίες είναιθ τεκμήρια του ήθους και του πατριωτισμού των εκτελεσμένων Ελλήνων στην Καισαριανή» σημειώνει η Λίνα Μενδώνη
Το μυθιστόρημα «Οι φόνοι του Μαρμπλ Χολ» του Anthony Horowitz (μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη ζωντανεύει επί σκηνής τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη
Διχασμένη η γαλλική κινηματογραφική κοινότητα - Αντιδράσεις για το πολιτικό παρελθόν της θρυλικής ηθοποιού
Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή το «Φονικό στους Κορφούς», την αστυνομική νουβέλα σε 69 σκαλοπάτια
Η ανατρεπτική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου σε ένα κλασικό έργο
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Μια συνέντευξη με τον Ιταλό συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Τασμανία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.