Πολιτισμος

Ο Γ. Βούρος νέος διευθυντής του ΚΘΒΕ

Με απόφαση του Κώστα Τζαβάρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας ορίστηκε ο θεατρολόγος και ηθοποιός Γιάννης Βούρος, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα. Ο Γιάννης Βούρος στράφηκε από την υποκριτική στην πολιτική και διετέλεσε βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως το 2012, ενώ ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και υπεύθυνος για θέματα θεάτρου και κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Η καταγωγή του είναι από τη Χίο και την Καβάλα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνώ, πτυχιούχος της Δημοσιογραφίας - Δημοσιολογίας και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην «Ημερησία» και την «Αθηναϊκή» στο πολιτικό ρεπορτάζ και την Κρατική Τηλεόραση (τότε ΕΡΤ) στην ημερήσια εκπομπή ρεπορτάζ «Κάθε μέρα».

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ., Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (1992-1997). Είναι ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Λ. Βουβούρη «Το εργαστήρι» για παιδιά με νοητική στέρηση, & του Ιδρύματος MDA Ελλάς για παιδιά με νευρομυϊκές παθήσεις. Κείμενα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Από τις εκδόσεις Λιβάνη έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Μ' ένα φλασάκι στο μυαλό».

Λ.Χ.