Πολιτισμος

Ο Ηomo Εrectus δημιούργησε την ομιλία, όχι ο Homo Sapiens Sapiens

Τι λέει μια νέα επιστημονική ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
homo-erectus-adult-female-1.jpg

Ο Homo Erectus (όρθιος άνθρωπος), περίπου 450.000 χρόνια πριν, και όχι ο πολύ μεταγενέστερος Homo Sapiens Sapiens (σκεπτόμενος άνθρωπος), είναι ο δημιουργός της ομιλίας.

Αυτό υποστήριξε ο κ. Ντάνιελ Έβερετ, καθηγητής Γλωσσολογίας και Ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο Μπέντλεϊ της Μασαχουσέτης και συγγραφέας του βιβλίου «Πώς ξεκίνησε η γλώσσα», μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), στο Όστιν του Τέξας.

Μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα που είπε ο κ. Έβερετ:

  • «Όλοι λένε ότι ο Homo Erectus ήταν ένα πιθηκοειδές χαζό πλάσμα. Αντίθετα, ήταν το εξυπνότερο που περπάτησε ποτέ στη Γη. Είχε ικανότητες σχεδιασμού. Έφτιαξε εργαλεία»
  •  «Τα πιο απίστευτα που έφτιαξε ήταν τα σκάφη που διαπλέανε τον ανοιχτό ωκεανό. Οι ωκεανοί ποτέ δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για τα ταξίδια του Erectus. Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο σε ομάδες τουλάχιστον των 20 ατόμων»
  • «Έτσι, ίχνη του Erectus έχουν βρεθεί σε διάφορα μέρη χωρίς σύνδεση με την Αφρική, την κοιτίδα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως το νησί Φλόρες της Ινδονησίας και η Κρήτη» 
  • Τα ταξίδια όμως προϋποθέτουν γλωσσικό όργανο, δηλαδή ομιλία, λαλιά
  • «Ο Homo Erectus ζούσε σε εξελιγμένους οικισμούς με χωριστά τμήματα για τα φυτά, τα ζώα, τη διαμονή του και τις κοινοτικές δραστηριότητες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ