Πολιτισμος

Έλληνας αρχαιολόγος στην οργάνωση του Μουσείου του Καΐρου

Την συμβολή του στο υπό κατασκευή Μουσείο πρόκειται να προσφέρει ο Έλληνας αρχαιολόγος και διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35892-78184.jpg

O δρ Νικόλαος Καλτσάς στην οργάνωση του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου του Καΐρου.

Την συμβολή του στην οργάνωση του «Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου» του Καΐρου, το οποίο είναι υπό κατασκευή πρόκειται να προσφέρει ένας έλληνας αρχαιολόγος, ο δρ Νικόλαος Καλτσάς, διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου επί πολλά χρόνια και ο άνθρωπος που υλοποίησε την επανέκθεσή του μετά από την μεγάλη ανακαίνιση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαθέτοντας τεράστια εμπειρία από το Εθνικό Αρχαιολογικό, όπου εργάστηκε επί είκοσι έτη -αρχικά, από το 1992 στην Συλλογή Γλυπτών και από το 2001 ως το 2012 που συνταξιοδοτήθηκε, ως διευθυντής του- ο κ. Καλτσάς επελέγη ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους προκειμένου να ενταχθεί στην επιστημονική ομάδα του νέου αιγυπτιακού μουσείου.

Έργο μεγαλεπήβολο, το νέο αυτό «Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο» (Grand Egyptian Museum) που κτίζεται στην Γκίζα υπό την σκιά των πυραμίδων έχει προϋπολογισμό 828 εκατ. δολαρίων και θα είναι όντως το μεγαλύτερο του κόσμου, όπως τουλάχιστον λέγεται, ενώ θα προσφέρει 20.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ