Πολιτισμος

Μαθητές του Δημοτικού σχεδιάζουν το εξώφυλλο της Athens Voice

Ένα συγκινητικό γράμμα από ένα σχολείο του Π. Φαλήρου

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 393
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22452-50140.jpg

Πριν από λίγο καιρό πήραμε το παρακάτω συγκινητικό γράμμα από τη δασκάλα της Ε1 τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου. Και φυσικά ανταποκριθήκαμε με χαρά στην επιθυμία της.


«Ονομάζομαι Ιωάννα Φραγκούλη και είμαι εκπαιδευτικός. Διδάσκω το μάθημα των Εικαστικών στο 7ο Δημοτικό Π. Φαλήρου. Στα πλαίσια του μαθήματος παρουσίασα στα παιδιά την ATHENS VOICE ως ένα εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν την προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων να δημιουργήσει μία όχι κλασική πωλούμενη στα περίπτερα εφημερίδα, αλλά ένα σύγχρονο μέσο ενημέρωσης, το οποίο μάλιστα διανέμεται δωρεάν και λέγεται free press. Ξεφυλλίσαμε την εφημερίδα, συζητήσαμε τα θέματα που πραγματεύεται και τον τρόπο που διανέμεται, τη σύγχρονη ματιά και αισθητική της και τα πολύ όμορφα εξώφυλλά της! Συζητήσαμε το πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε εικαστικά την ATHENS VOICE έχοντάς την ως πρώτη ύλη και να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα τέχνης, ως μικροί καλλιτέχνες που είμαστε. Αποφασίσαμε, λοιπόν, ότι θα μπορούσαμε και εμείς να φτιάξουμε τα δικά μας εξώφυλλα χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιήσουμε ταυτόχρονα τις έννοιες της ανασύνθεσης και της ανακύκλωσης.

Χωριστήκαμε σε ομάδες, πήραμε πολλές ATHENS VOICE, κόψαμε πολλά κομματάκια, ορίσαμε ότι το θέμα μας είναι η άνοιξη, η άνοιξη των συναισθημάτων και των ονείρων μας, των αρωμάτων, των χρωμάτων, των λουλουδιών, και δημιουργήσαμε με μεγάλη μας χαρά τις εικόνες αυτές. Φυσικά, οποιαδήποτε ανταπόκριση ή και πιθανή δημοσίευση (εξώφυλλο ή εσώφυλλο) θα μας έδινε απίστευτα μεγάλη χαρά».

Κεντρική φωτό: «Πρόσωπο» Γαλάτεια Σούλη, Άρης Αλμπάνης, Χρύσα  Βασιλάκη, Δημήτρης Χρονόπουλος


image

«Ακρόπολη»:  Έλμα Κάσδαγλη, Σοφία Καραγεώργη,  Δημήτρης Τσερεμέγκλης,  Κωνσταντίνος Μαρκουλής


image

«Δέντρο»:  Γκομώλης Διονύσης, Παπαδόπουλος Σάββας, Μπεντιρχάν Σακαλί,  Χρήστος Θεοφάνης Θεοφανίδης, Βαλεντίνα Μαρινάκη 


image

 «Λουλούδι»: Μελιτίνα Παγιαυλά, Αγγελική Φραντζή, Σπύρος Φουστέρης, Ανδρέας Μαργαρίτης, Κωνσταντίνος Τζάης


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ