Πολιτισμος

Επιλογές 542

#Ινσταντανέ2015

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 542
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110689-246381.jpg

#Ινσταντανέ2015

image

Τι πιο λογικό να υπάρχει συνέχεια σε μια έκθεση από την οποία πέρσι πέρασε όλη η Αθήνα για να δει. Επώνυμοι ίνσταγκράμερ δίνουν τη δική τους εκδοχή καθημερινότητας, αιχμαλωτίζοντας την «ομορφιά» στον προσωπικό λογαριασμό τους στο Instangram. Οι Νίκος Αλιάγας (nikosaliagas), Νίκος Βατόπουλος (16thcentury), Μαρίνα Βερνίκου (mvernicos), Θοδωρής Ζουμπουλάκης (theodore_zoumboulakis), Τατιάνα Καραπαναγιώτη (tatianakara), Φαίδων Παπαμιχαήλ (papa2), Μανούσος Χαλκιαδάκης (manousos_ch) είναι μερικοί από τους 21 επαγγελματίες-ερασιτέχνες φωτογράφους που έδωσαν μια φωτογραφία στην έκθεση. Κάτω από κοινά hashtags #Ινσταντανέ2015 και #ZoumboulakisGalleries, οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση θα αναρτηθούν στο Instagram. (Εγκαίνια 15/10, 20.00) 15/10 - 7/11, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλατεία Κολωνακίου 20. Στις 17/10 Live music event με τον Theodore, που θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ «It Is But It’s Not» με συνοδεία πιάνου. Η A.V. είναι χορηγός επικοινωνίας.

image

image


Digital revolution

image

Η επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εξέλιξη των Τεχνών, του design, της μουσικής, της μόδας, του κινηματογράφου και των videogames. Το μέλλον είναι εδώ και είναι φτιαγμένο από αλγόριθμους και pixels. Η έκθεση αποτυπώνει την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο ένα πολυσυλλεκτικό φάσμα από εικαστικούς καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, αρχιτέκτονες, designers, μουσικούς και προγραμματιστές παιχνιδιών, που χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα για να διευρύνουν τα δημιουργικά όριά τους.

20/10 - 10/1, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109


Ο γλάρος Ιωνάθαν

image

Βασίζεται στο παραμύθι «Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του Ρίτσαρντ Μπαχ, που περιγράφει την προσπάθεια να γίνουμε αποδεκτοί γι’ αυτό που πραγματικά είμαστε. Τι πιο φυσιολογικό να ανεβεί η παράσταση στο Άσυλο Ανιάτων. Το ανέβασμά του συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών και απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης ή κατοίκους ακριτικών περιοχών. Με κουκλοθέατρο, μουσική, πρόζα και παντομίμα. Σκην.: Πάρις Μέξης.

14 , 15 , 16 & 17/10 , Άσυλο Ανιάτων, Αγ. Ζώνης 39, 2108646172


Νέα τζαζ στην πόλη

image

Λέγονται Τriplicity και αποτελούν ένα δημιουργικό τρίο που αναζητά το προσωπικό του ίχνος στη σκηνή της αυτοσχεδιαστικής μουσικής και της jazz του σήμερα. Τρεις ξεχωριστοί μουσικοί με ετερόκλητες επιρροές που εκτείνονται από τις παραδοσιακές φόρμες της jazz και τον ηλεκτρισμό της rock μέχρι την πολυρυθμική παράδοση της Αφρικής. Ο κρουστός Πάνος Βασιλόπουλος έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με ονόματα όπως Benny Grebb, Guthrie Govan και Μichael Urbaniak. O Παναγιώτης Μπουρουζάνης στο μπάσο και τα φωνητικά έχει συνεργαστεί με τους Joaquin Grillo, Cumin Blue, May Fernandez, Kevin Yost,Courtney Parker, ενώ είναι συνιδρυτής και συνθέτης των Open Circle, ενός συνόλου πειραματικής τζαζ. Τέλος, ο Γιώργος Σταυρουλάκης στην κιθάρα και το guitarsynth ήταν μαθητής των Γιάννη Εκμετσόγλου και Γιώτη Σαμαρά, συμμετέχει στην τζαζ σκηνή από το 2006 με πολλά σχήματα. Έχει βραβευτεί ως «best guitar performance» στο παγκόσμιο φεστιβάλ Master Jam.

Στις 23/10 θα παίξουν στο Jazz Point Aκαδημίας 18, 210 9803398

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ