Visual Browsing
15 χρόνια Ecomobility

15 χρόνια Ecomobility

31 ελληνικές πόλεις συμμετέχουν φέτος στις εκστρατείες

Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια από τότε που κάποιοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες ονειρεύτηκαν ανθρώπινες πόλεις, ανεμπόδιστες, γεμάτες πράσινη μετακίνηση. Το όνειρο των ανθρώπων του ECOCITY, που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREEMOBILITY, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς όπως καταδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή που έχει και φέτος η εκστρατεία.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε το ECOCITY στα γραφεία της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης και Συντονιστής των Εκστρατειών, Θάνος Ζαφειρόπουλος ανακοίνωσε ότι 31 ελληνικές πόλεις συμμετέχουν φέτος στις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREEMOBILITY. «Για 15 χρόνια το ECOCITY επενδύει στη νέα γενιά για την αλλαγή νοοτροπίας. Το όνειρο μας για την αλλαγή των συνθηκών κυκλοφορίας στις πόλεις και συμπεριφορών μετακίνησης των πολιτών γίνεται πλέον πραγματικότητα με την ενεργοποίηση νέων ανθρώπων και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών» θα πει στην A.V ο κ. Ζαφειρόπουλος.    

Με το σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται και η Κοινωνία ευαισθητοποιείται» οι ομάδες των μαθητών από τις 31 πόλεις που συμμετέχουν στις εκστρατείες, θα εξετάσουν τα προβλήματα και θα καταθέσουν προτάσεις και λύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας μετακίνησης και την βελτίωση της εικόνας της πόλης τους.

Σχετικα
Ακούστε το πρώτο προσωπικό τραγούδι του Michael Stipe των R.E.M.
Ακούστε το πρώτο προσωπικό τραγούδι του Michael Stipe των R.E.M.

Για την ανάγκη ενεργοποίησης των νέων στην θεραπεία των άρρωστων πόλεων της χώρας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εκστρατείας, Καθηγητής του ΕΜΠ, Θάνος Βλαστός, ενώ ο Γ.Γ του ECOCITY, Πάνος Παπαδάκος τόνισε την ανάγκη συστράτευσης των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για την υλοποίηση των εκστρατειών και τις αποτελεσματικές προσεγγίσεις και λύσεις.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης του FREE MOBILITY, Μαριέττα Γιαννάκου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες προσβασιμότητας στους δημόσιους χώρους των ατόμων με κινητικά προβλήματα και τόνισε τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των ελληνικών και ευρωπαϊκών πόλεων, «κάτι που εκφράζει και το επίπεδο του τοπικού πολιτισμού» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι πόλεις που συμμετέχουν φέτος στις Εκστρατείες είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, τα Τρίκαλα, η Καλαμάτα, η Μύκονος, το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, η Καλλιθέα, το Ναύπλιο, η Ελευσίνα, η Νίκαια, το Ίλιον, η Νάουσα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Θέρμη, το Ωραιόκαστρο, η Ν.Ποτίδαια, ο Διόνυσος, οι Αχαρνές, το Αιγάλεω, το Ελληνικό, η Περαία, η Επανωμή, η Ν.Μηχανιώνα, το Πανόραμα, ο Εύοσμος, η Μακρυνεία Αιτωλοακαρνανίας και η Μυτιλήνη.

Σχετικα
H Γκρέτα και η ανεμογεννήτρια
H Γκρέτα και η ανεμογεννήτρια

Σε όλες αυτές τις πόλεις από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και μέσα Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις για την ενημέρωση και ενεργοποίηση της κοινωνίας, ενώ το Σάββατο 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των Βραβείων. Η νικήτρια ομάδα των μαθητών θα φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο από τον ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί Δήμοι έχουν υιοθετήσει και υλοποιήσει αρκετές από τις προτάσεις των μαθητών για την ελεύθερη προσβασιμότητα στην πόλη τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.          

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
24.10.2019
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5