Visual Browsing
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ: Ευθύνες στον Τσίπρα για την κατάληψη του ΕΚΠΑ

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ: Ευθύνες στον Τσίπρα για την κατάληψη του ΕΚΠΑ

Τι δήλωσαν Φορτσάκης και Χριστοφιλοπούλου

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το θέμα της κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών εξαπέλυσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντας ευθύνες στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης με αφορμή την επιστολή των πρυτανικών αρχών δήλωσε ότι «η κυβέρνηση κωφεύει στη σπαραχτική φωνή των πανεπιστημιακών» και επισήμανε ότι «η συνεχιζόμενη για 15 ημέρες κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει επιφέρει την κατάλυσή του και έχει μετατρέψει το κέντρο της πρωτεύουσας σε άντρο ανομίας». Ο Θ. Φορτσάκης ανέφερε ότι η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους.

«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση που αδρανεί επικαλούμενος τον κ. Βούτση, στον υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά που με τις επιθέσεις του κατά της αριστείας απαξιώνει το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας και στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο που σπεύδει να ικανοποιήσει τους καταληψίες αποφυλακίζοντας τους δολοφόνους τρομοκράτες. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας παρακολουθεί απαθής. Επιτέλους έλεος για το πανεπιστήμιο και την παιδεία μας!», σχολίασε ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. .

 Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η τομεάρχης Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε ότι υπάρχουν φόβοι για απώλειες ζωών καθώς καταγγέλλεται χρήση ναρκωτικών, ενώ υποστήριξε ότι για την κυβέρνηση φαίνεται πως «προέχει η προστασία των προνομιακών σχέσεων της με τους αντιεξουσιαστές» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει «πριν να είναι πολύ αργά!».

Σχετικα
Μητσοτάκης: Πώς η Ελλάδα βγαίνει μπροστά για την κλιματική αλλαγή
Μητσοτάκης: Πώς η Ελλάδα βγαίνει μπροστά για την κλιματική αλλαγή

Αναλυτικά η δήλωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου ήταν η εξής:

«Η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του ΕΚΠΑ συνεχίζεται για 15η ημέρα με τις ζημιές να συσσωρεύονται και τα προβλήματα από τη μη λειτουργία του πανεπιστημίου να διογκώνονται. Οι πρυτάνεις απευθύνουν και πάλι έκκληση προς την κυβέρνηση και καταγγέλλουν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους καταληψίες εξωπανεπιστημιακούς, φοβούμενοι ακόμη και για απώλεια ζωών.

» Η κυβέρνηση παρακολουθεί, ανίκανη ή αρνούμενη να πράξει τα αυτονόητα, δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της. Οι συναρμόδιοι υπουργοί συγκρούονται, η ένταξη των αρμοδιοτήτων Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να αιωρείται μεταξύ Υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ έχει αφεθεί στο έλεος των αντιεξουσιαστών.

Σχετικα
Πράσινοι: Να παγώσουν οι σχέσεις με Ισραήλ και Σαουδική Αραβία
Πράσινοι: Να παγώσουν οι σχέσεις με Ισραήλ και Σαουδική Αραβία

» Προφανώς για την κυβέρνηση προέχει η προστασία των προνομιακών σχέσεων της με τους αντιεξουσιαστές...Ουδείς εκ των συναρμόδιων υπουργών αισθάνεται την ανάγκη να εφαρμόσει το νόμο για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου και να αποφευχθεί η περαιτέρω φθορά των τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας εγκαταστάσεων που έχουν καταληφθεί!

» Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας που φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την ασυδοσία οφείλει να παρέμβει τώρα, πριν να είναι πολύ αργά!»

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5