Visual Browsing
Δημόσια σχολεία: εργαστήρια νεκροφιλίας;
ΤΕΥΧΟΣ 228

Δημόσια σχολεία: εργαστήρια νεκροφιλίας;

Ποιος του επιτρέπει να κυκλοφορεί τα παπαδόχαρτά του στους μαθητές των δημόσιων σχολείων

Ο δέσποτας Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου φέρνει από τη Ρωσία μια «άγια μούμια» για να μαζέψει χρήμα από τους αφελείς πιστούς, ζητάει από τους διευθυντές και τους θεολόγους των σχολείων της περιφέρειάς του ν’ αφιερώσουν μία διδακτική ώρα στο θέμα και να φέρουν τους μαθητές για προσκύνημα στην πραμάτεια του. Αυτοί συμφωνούν και ο κ. δέσποτας κυκλοφορεί το διαφημιστικό του στα δημόσια σχολεία! Αντιγράφω από το λαμπρό μπλογκ Ροΐδη Εμμονές το κείμενο που κυκλοφορεί στα σχολεία ο δέσποτας - ντίλερ νεκροφιλίας, κείμενο που δημοσιεύει ο εξαίρετος «Λασκαράτος»:

«Προς τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ανατολικής Αττικής… Σε λίγες μέρες, η Μητρόπολή μας θα έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει για ένα περίπου μήνα το σημαντικότερο ίσως κειμήλιο της Ρωσικής συνείδησης και παράδοσης, τα λείψανα του …αγίου Σεραφείμ του Σάροφ... Το δώρο που μας κάνουν οι Ρώσοι αδελφοί μας είναι ανεκτίμητο. Είναι η πρώτη φορά που το σώμα του βγαίνει από τη Ρωσία. Γι’ αυτό και θα τον συνοδεύσει έως τη χώρα μας μια ολόκληρη αποστολή από 30 άτομα. …Γι’ αυτό και ζήτησα από τους Θεολόγους σας, με την άδεια των Διευθυντών, να αφιερώσουν μία ώρα μαθήματος στο πρόσωπό του… Όσοι μπορείτε, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, να έλθετε στην υποδοχή του στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης, θα ωφεληθείτε αφάνταστα. Όσοι πάλι δεν μπορείτε εκείνη την ώρα, ελάτε στο Ναό, όποτε θέλετε, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου. Από την ώρα εκείνη μέχρι και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, το Λείψανό του θα βρίσκεται στο Ναό της Παναγίας Σουμελά, στο Μενίδι… Απορρίψτε με όλη τη δύναμή σας τους ψεύτικους θεούς, τις υποκριτικές θρησκείες, τα χωρίς αλήθεια θρησκευτικά λόγια…Ο Επίσκοπός σας»

Ως προς το τι ήταν πραγματικά ο Σεραφείμ του Σάροφ, ο κ. δέσποτας δεν τα ξέρει καλά: ο «Λασκαράτος» μάς ενημερώνει ότι ο πολυαναμενόμενος μούμιας ήταν ένα απερίγραπτο υποκείμενο της τσαρικής αυλής: καλόγερος αμόρφωτος, προκάτοχος του Ρασπούτιν, θαυματοποιός, κυνηγός αιρέσων, διά Χριστόν σαλός (=τρελός!), προφήτης φυσικά, κυνηγός δαιμόνων και ιδίως γονιμοποιητής μιας τσαρίνας μέσω της προσωπικής ιερής πηγής του: η κυρία κολύμπησε στα νερά της, έμεινε έγκυος κι έκανε επιτέλους αγόρι – διάδοχο του θρόνου! Ο τελευταίος τσάρος Νικόλαος Ρομανόφ (δηλαδή απόγονος του Σεραφείμ) τον έκανε άγιο το 1903, αλλά το 1920 οι μπολσεβίκοι κατάσχεσαν το «άγιο λείψανο» και το έκαναν έκθεμα στο μουσείο αθεΐας. Αυτό το έκθεμα, 90 χρόνια μετά, μας φέρνει τώρα ο δέσποτας Χατζηνικολάου.

Και ας πούμε ότι ο κ. δέσποτας έχει δικαίωμα να φέρει τη μούμια του Σεραφείμ και να ρουφήξει επί ένα μήνα το χρήμα από τους πιστούς, σαν καλός μπίζνεζμαν νεκροφιλίας που είναι. Ποιος του επιτρέπει όμως να κυκλοφορεί τα παπαδόχαρτά του στους μαθητές των δημόσιων σχολείων και να ζητάει από τους θεολόγους και τους διευθυντές να γίνουν εργολάβοι του; Και γιατί αυτοί δεν τον ξεφωνίζουν, δεν τον διώχνουν με τις κλοτσιές; Τι λέει επί του θέματος ο λαλίστατος υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης; Του υπενθυμίζουμε ότι το πανηγύρι αρχίζει αύριο. Μπορεί ακόμα να στείλει μιαν εγκύκλιο, αν φυσικά θέλει, και να βάλει χέρι στους πρόθυμους διευθυντές και θεολόγους των υπό την εποπεία του σχολείων. Διαφορετικά, θα είναι μέτοχος μιας εμπορικής νεκροφιλίας με θρησκευτικό μανδύα, που θα έχει θύματα και μαθητές της Αττικής. Ας μην πει πως δεν το ήξερε.

Πηγή: http://roides.wordpress.com, Λασκαράτος 27 Σεπτεμβρίου

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5