1821 Digital Gallery
Οι απαντήσεις του Forrest Gump 310
ΤΕΥΧΟΣ 310
FORREST GUMP

Οι απαντήσεις του Forrest Gump 310

(Μέλος του συλλόγου για την επαναξιολόγηση και επαναφορά στη μόδα των γυναικείων ονομάτων με δύο όμοιες συλλαβές, π.χ. «Ζιζή, Γωγώ, Κική κ.ο.κ.)

Γιατί δεν βάζουν στο περίφημο χαπόδι δύο διαφορετικά δοχεία με φαγητό, όπου στο ένα να γράφει «Ναι, έχω υπερφυσικές ικανότητες» και στο άλλο «Ναι, είστε τελείως ηλίθιοι», ώστε να μάθουμε επιτέλους τι κρύβεται πίσω από τις προβλέψεις του;

Διότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο! Που σημαίνει ότι το χταπόδι μπορεί να έχει όντως μαντικές ικανότητες, επειδή είμαστε τελείως ηλίθιοι και το αφήνουμε να μας υποβάλλει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Δηλαδή, δεν αποκλείεται η ομάδα της Γερμανίας να έφερνε τα αποτελέσματα που τη διέταζε (μέσω τηλεπάθειας και αυθυποβολής) να φέρει το χταπόδι. Ή, επίσης, μπορεί να έφερνε τα αποτελέσματα που προέβλεπε το χταπόδι επειδή, απλούστατα, δεν ήθελε να το δυσφημίσει. Γιατί πάνω από όλα θέλει να δείξει ότι τα γερμανικά προϊόντα είναι τα πιο αξιόπιστα. Δηλαδή ακόμα και στη μεταφυσική, το γερμανικό χταπόδι-μάντης είναι η ΒMW των χταποδιών-μελλοντολόγων και όχι ένα απλό χταποδάκι-090 της πλάκας.

Εξάλλου, ήδη το ισχυρό γερμανικό κεφαλόποδο έχει αποδείξει ότι οι θεωρίες περί ανωτερότητας του ανθρώπινου είδους έναντι του υπόλοιπου ζωϊκού βασιλείου είναι λανθασμένες, αφού είναι δυνατόν να εκπαιδευτεί και ο άνθρωπος από μια ανώτερη μορφή ζωής. Δηλαδή, όπως μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο άνθρωπος εκπαίδευε π.χ. τα δελφίνια να περνάνε μέσα από στεφάνια, τα σκυλιά να φέρνουν το ξύλο ή π.χ. τις φώκιες να παίζουν με μπάλες, έτσι τώρα θα αποδειχθεί ότι και ένα χταπόδι μπορεί να τον εκπαιδεύσει και εκείνον, ώστε με μια κίνησή του να πηγαίνει σαν υπνωτισμένος στο γραφείο στοιχημάτων και να ποντάρει στην ομάδα που τον διατάζει. Ας μην ξεχνάμε, μάλιστα, ότι εφόσον στην εξέλιξη του ανθρώπου έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι είχε αντίχειρα τοποθετημένο απέναντι από τα άλλα δάχτυλα, πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει στην εξέλιξη των χταποδιών το γεγονός ότι όχι μόνο διαθέτει 8 πλοκάμια-αντίχειρες που ανά πάσα στιγμή βρίσκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο, αλλά και επιπλέον διαθέτουν βεντούζες, ώστε να αυτοθεραπεύεται από τα ρευματικά και να ξεβουλώνει χωρίς βοήθεια την τουαλέτα του.

Οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο, σε λίγο καιρό, το χταπόδι να περιοδεύει σε όλο τον κόσμο και να δίνει απαντήσεις μέσω των κουτιών από τα οποία επιλέγει να φάει. Και ο καθένας, με ένα μικρό αντίτιμο, θα μπορεί να παίρνει τις απαντήσεις που χρόνια περίμενε. Ας πούμε, αν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί συμφωνήσουν να παρουσιαστούν μπροστά του με δύο κουτιά φαγητό, όπου στο ένα θα υπάρχει η ισραηλινή σημαία πάνω στη Γάζα και στην άλλη η παλαιστινιακή, θα μπορούσε το χταπόδι να λύσει επιτέλους το μεσανατολικό. Ένας παχύσαρκος ηλιοκαμένος πρώην πρωθυπουργός θα αποφάσιζε επιτέλους τι θα κάνει αν εμφανιζόταν μπροστά στο χταπόδι με δύο κουτιά φαγητό, όπου το ένα θα έγραφε «Να Μιλήσω» και το άλλο «Να το βουλώσω». Μια έξαλλη αδικημένη Ελληνίδα πρώην τηλεπαρουσιάστρια θα έπαιρνε επίσης απάντηση στο δίλημμα που την ταλαιπωρεί και έχει να κάνει με το αν «Αξίζει να κάνεις τηλεόραση για λοβοτομημένους» ή «Κανένας που βασίστηκε στην ηλιθιότητα δεν επιβίωσε για πολύ καιρό». Ίσως μάλιστα να έρθουν στο φως και κάποια έγγραφα που ήταν χαμένα για χρόνια και που αποδεικνύουν ότι όταν ο Χίτλερ έφτιαχνε το κόμμα του έβαλε μπροστά στον παππού του σημερινού χταποδιού δύο κουτιά, όπου το ένα έγραφε «Το ονομάζω Γ΄ Ράιχ και εισβάλλω στην Πολωνία» και το άλλο «Το ονομάζω Σκάι και αρχίζω δενδροφυτεύσεις», και το χταπόδι έκανε την επιλογή του αλλάζοντας την ιστορία του 20ού αιώνα.

Σχετικα
Δολοφονία Άμες: Τυχαία τον επέλεξε ως στόχο ο δράστης
Δολοφονία Άμες: Τυχαία τον επέλεξε ως στόχο ο δράστης

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε μια ακόμα υποθετική προφητεία του Νοστράδαμου, που λέει ότι «το τέλος του κόσμου θα έρθει, γιατί αν δώσεις σε έναν ηλίθιο τη δυνατότητα να επιλέξει μια μαλακία ανάμεσα σε δύο, αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει». Που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα οι «Χταποδιανοί», που θα αρχίσουν να καίνε τους τσελεμεντέδες και τα άλλα βιβλία με συνταγές για θαλασσινά ως αιρετικά, θα εξαπολύουν επιθέσεις με ψαροντούφεκα στους «Βατραχανθρώπους» και θα ανακηρύξουν τα χταπόδια που είναι απλωμένα στα νησιά ως «Πρωτοχταποδιανούς μάρτυρες». Τέλος θα αρχίσουν πολύχρονες εκστρατείες προσηλυτισμού με αιματηρές μάχες ανάμεσα στους «Χταποδόπιστους», που πιστεύουν στην απόλυτη αλήθεια του χταποδιού, και στους «Ελεφαντοκλάστες», που είναι σίγουροι ότι η πραγματική αλήθεια βρίσκεται στην κατεύθυνση της κλανιάς του ελέφαντα. Ενώ βέβαια δεν θα λείψουν και οι οπαδοί της μη βίας, που θα πιστεύουν σε ένα σοφό κουνούπι και θα προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα πράγματα ανάλογα με το ποιον από τους δύο όρχεις διάλεξε να τσιμπήσει. Με αποτέλεσμα πολύ σύντομα η ανθρωπότητα να αρχίσει να σπαράσσεται πάλι από θρησκευτικά μίση. Επιβεβαιώνοντας ότι η επιλογή «Ναι, έχω υπερφυσικές ικανότητες» συμπίπτει με την επιλογή «Ναι, είστε τελείως ηλίθιοι».   

Υστερόγραφο: Δηλώνω ότι όλο το παραπάνω κείμενο μου το υπαγόρευσε το χταπόδι κατά τη διάρκεια ενός οράματος και το παραδίδω στην ανθρωπότητα με τον όρο να αναφέρονται όλοι σε αυτό, αποκαλώντας το «Τάδε έφη Χταποδούστρα».

nikos.zachariadis@gmail.com

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5