1821 Digital Gallery
Τσίπρας: Καμία συγκυβέρνηση με Σαμαρά και Βενιζέλο

Τσίπρας: Καμία συγκυβέρνηση με Σαμαρά και Βενιζέλο

«Εκλογές χθες», ζήτησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ

Οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία απέκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτύχει εκλογική αυτοδυναμία στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ. «Εκλογές χθες» ζήτησε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι θα επιδιώξει συμμαχίες με πολιτικές δυνάμεις που το πρόγραμμά τους μπορεί έχει κοινά σημεία αναφοράς με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασίες και μετά τις εκλογές, ακόμα κι αν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή αλλά δε μπορεί να συνεργαστεί με αυτούς που οδήγησαν την κοινωνία στο γκρεμό, με όσους βρίσκονται στην άλλη πλευρά της όχθης. Συγκυβέρνηση με του Σαμαρά & Βενιζέλο δεν θα κάνουμε ούτε θα μας τυλίξουν σε μία κόλλα χαρτί» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο πρόδερος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε σκληρές διαπραγματεύσεις: «Η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, γι αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία», τόνισε

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Είναι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει να μιλάνε κάποιοι για παροχές», είπε και πρόσθεσε: «Είναι τρελοκομείο ο ΕΝΦΙΑ, έχει επικρατήσει παράνοια στον κόσμο, δεν έχει να πληρώσει. Είναι παροχή να καταργήσεις αυτό τον νόμο;» Παράλληλα δήλωσε πως το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που παρουσίασε, «δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν δανειστή».

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι η έξοδος από την κρίση θα γίνει με μια αναπτυξιακή λογική που στην τόνωση της απασχόλησης, την φορολογική ελάφρυνση των πολιτών, την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και μία σειρά δράσεων για ενίσχυση της ζήτησης. «Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με μαγικό τρόπο» τόνισε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για παροχές, αλλά για ένα πρόγραμμα σε διαφορετική λογική, το οποίο, επιπλέον, δεν στηρίζεται σε δανεισμό, αλλά σε ανακατανομή υπαρχόντων πόρων. «Για εμάς η λύση δεν είναι δάνεια πάνω στα δάνεια. Δεν είναι η λογική μας ότι κάπου υπάρχουν τα λεφτά και θα βρούμε. Η λογική μας είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέος πλούτος» συμπλήρωσε.

Σχετικα
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: 1-0 υπέρ πυρηνικών και αερίου
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: 1-0 υπέρ πυρηνικών και αερίου

Σε ό,τι αφορά στην Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας επεσήμανε: «Τον κ. Σαμαρά δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον ενδιαφέρει να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία και να συνεχίσει να εφαρμόζει ένα καταστροφικό πρόγραμμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί μετά τις βουλευτικές εκλογές με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Σε ερώτηση για τη δήλωση της κ.Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της τη χαρακτήρισε «συγκλονιστική», μίλησε για «μαφία» και παρατήρησε:«Παρόμοιες απειλές, δέχθηκα και εγώ το 2012, όταν μου είπαν «έλα να μας βρεις για να μας φορολογήσεις», βέβαια αυτός που το είπε βρέθηκε στη φυλακή».

Σχολιάζοντας την αναξιοκρατία και το πελατειακό κράτος ανέφερε ότι « οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι υπάλληλοι, είναι λειτουργοί». Πρέπει να υπάρχει λογοδοσία, κοινωνικός έλεγχος και απολογισμός της παραγωγικότητας και της δουλειάς τους. «Σήμερα έχουμε βουλή σε απόλυτη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση» τόνισε. Η συζήτηση για αλλαγές στο Σύνταγμα θα πρέπει να ξεκινήσει «μετά την κυβερνητική αλλαγή», από μία Βουλή που «θα έχει αντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση».

Σχετικα
Και τα δικά μας δικαιώματα;
Και τα δικά μας δικαιώματα;

Σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη ο ΑλέξηςΤσίπρας ανέφερε ότι αυτό θα ήταν ένα δυσμενές σενάριο για όλη την ευρωζώνη και θα ισοδυναμούσε με το «να πυροβολούσε η Μέρκελ τα πόδια της». Υπογράμμισε ότι τέτοιο σενάριο θα ήταν δυσμενές σενάριο όχι μόνο για όλη την ευρωζώνη αλλά και την παγκόσμια οικονομία, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Ως εκ τούτου, συνέχισε λέγοντας ότι το ερώτημα ανήκει σε άλλη περίοδο, «last year» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Οι κινδυνολογίες αυτές δεν είναι ούτε για να τρώνε το φαγητό τους τα μικρά παιδιά» είπε πιο ξεκάθαρα, λέγοντας πως ο λαός δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από «τρομολαγνικά» σενάρια.

«Ό, τι λέω μέσα, το λέω και έξω και είμαι υπερήφανος όταν εκπροσωπώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη γενιά μου, που μου βιώνει τα αδιέξοδα της λιτότητας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι έχει πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να συγκρουστεί στην Ευρώπη για να διεκδικήσει έναν άλλο ρόλο για την Ελλάδα, «για να φτάσεις σε ένα βιώσιμο συμβιβασμό πρέπει να συγκρουστείς», είπε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δικές του «κόκκινες γραμμές».

Τέλος, τους επικριτές του δήλωσε: «Οι αντίπαλοί μας να επιλέξουν γιατί μας κατηγορούν. Μας λένε τρομοκράτες, ότι θέλουμε να διαλύσουμε την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα ότι είμαστε συμβιβασμένοι, τα έχουμε κάνει πλακάκια με τη διεθνή ελίτ, με την κερδοσκοπία.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5