Πολιτικη & Οικονομια

O Ερντογάν τον χαβά του: Δεν θα υπάρξει συνάντηση με την Ελλάδα

Παρά τις δηλώσεις Μητσοτάκη που έδειξαν αισιοδοξία για αποκλιμάκωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Ερντογάν: Δεν θα υπάρξει συνάντηση με την Ελλάδα.

Μπορεί οι χθεσινές επαφές των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας να άφησαν μια ανοιχτή χαραμάδα για συνεννόηση και διάλογο ανάμεσα στις δυο χώρες, μετά την ακραία ρητορική από την Άγκυρα τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο νέες δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν την Παρασκευή, έδειξαν πως η επικοινωνία σε κυβερνητικό επίπεδο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

«Όσον αφορά την Ελλάδα, έχω εκφράσει τις αντιδράσεις μου, για τη διαδικασία συγκεκριμένα. Και είπαμε ότι δεν θα ξανασυναντηθώ μαζί τους, ειδικά αν δεν είναι μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός, ότι έχουμε τελειώσει τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Στρατηγικής Υψηλού Επιπέδου και ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Στρατηγικής Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα. Και δεν θα έχουμε αυτή τη συνάντηση φέτος», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας:

«Τι σημαίνει αυτό; Πιθανότατα δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ξεκάθαρο ποντάρισμα από αυτό (σ.σ. ‘ρέστα’ σε χαρτοπαίγνιο). Και έτσι, η Ελλάδα θα φροντίσει τον εαυτό της από εδώ και πέρα».

Υπενθυμίζεται ότι σε διαφορετικό μήκος κύματος είχε κινηθεί λίγες ώρες νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας, κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, τη θέση ότι είναι σημαντικό Ελλάδα και Τουρκία να διατηρήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας

Κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Κύπρου, χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία και απευθυνόμενος προς τον Κύπριο πρόεδρο, είχε σημειώσει: 

«Είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τον κοινό μας συντονισμό στην αντιμετώπιση των μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων, σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αλλά και να συντονίσουμε τη δράση μας απέναντι στην αναταραχή η οποία παρατηρείται τελευταία στην ανατολική Μεσόγειο. Εκτιμώ ότι αυτή η προσέγγισή μας τελικά είναι η ορθή και ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας οι οποίοι, και στις πιο δύσκολες συγκυρίες- άποψή μου ήταν και είναι- δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.