- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός - Μάσκες: Στις 17:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη
Για τις αλλαγές από 1η Ιουνίου
Κορωνοϊός - Μάσκες: Στις 17:00 οι ανακοινώσεις Πλέυρη για τις αλλαγές από 1η Ιουνίου.
Τι αποφάσεις για τη χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό τους μήνες που ακολουθούν μέχρι το φθινόπωρο, θα παρουσίασει στις 17:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις του νωρίτερα τόνισε ότι αναμένει από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία.
Μάλιστα ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως «δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων, αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο».
Μάσκες - Πλεύρης: Κατάργηση με εξαιρέσεις
Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ, η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους, όπως τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου.
Υπογράμμισε πως δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο.
Ο κ. Πλεύρης επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα ενόψει καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι όταν ανακοίνωσε τη σταδιακή άρση των μέτρων υπήρξε μία φοβερή αντιπολιτευτική επίθεση πως ερχόμαστε και άρουμε τα μέτρα κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών. Τρεις εβδομάδες μετά, καταλαβαίνει η αντιπολίτευση ότι έκανε λάθος, η πανδημία είναι σε ύφεση και δεν μπορεί να ανατραπεί αυτό στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είπε.
«Επειδή θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Η φιλοσοφία μας είναι να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος για τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την κυρία Κεραμέως και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις πανελλαδικές εξετάσεις όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους όσο για το να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.