Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Πόσοι ψήφισαν - Ποιο όνομα κερδίζει

Τι δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ψήφο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει στις εσωκομματικές κάλπες
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει στις εσωκομματικές κάλπες © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στις εκλογές ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ περισσότεροι από 140.000 ψήφισαν για την αλλαγή ονόματος και τα σύμβολα που θα έχει η παράταξη.

Έκλεισαν οι κάλπες στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για περισσότερους από 140.000 συμμετέχοντες. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στις 07.00 το πρωί, σε περισσότερα από 600 εκλογικά κέντρα.

Αύριο Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 θα υπάρχει μια πλήρης εικόνα της ψηφοφορίας, ενώ αργότερα απόψε δεν αποκλείεται να κάνει δήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Τα μέλη του κόμματος κλήθηκαν να επιλέξουν την ονομασία ανάμεσα στο ισχύον «Κίνημα Αλλαγής» ή το «ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής», με τα αντίστοιχα σύμβολα, το τριαντάφυλλο και τον πράσινο ήλιο. Επίσης, τα μέλη του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ ψήφισαν για:

  • Την εκλογή των νέων τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών και
  • την εκλογή των αντιπροσώπων στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου 2022.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο όνομα «ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής» φαίνεται να επικρατεί.

ΚΙΝΑΛ: Εσωκομματική ψηφοφορία στο Κίνημα Αλλαγής για την επιλογή ονόματος

Εσωκομματικές ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είχαν δικαίωμα ψήφου για αλλαγή ονόματος και σύμβολα

Με αντίτιμο 3 ευρώ, δικαίωμα ψήφου είχαν τα περίπου 180.000 μέλη αλλά και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ.

Οι φίλοι του κόμματος που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη μπορούσαν επίσης να προσέλθουν στις κάλπες σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και να ψηφίσουν στη συνέχεια για το όνομα του κόμματος και την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων.

Βασική επιδίωξη, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ήταν να προσέλθουν μαζικά τα μέλη του ΚΙΝΑΛ στην εκλογική διαδικασία, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η δυναμική που καταγράφει τον τελευταίο καιρό, είναι σταθερή, ώστε στις κάλπες των εθνικών εκλογών να καταστεί ισχυρός παράγοντας των μετεκλογικών πολιτικών συσχετισμών.

Για «γιορτή της αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης» έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ψήφο του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ. «Σήμερα επιλέγουμε το όνομά μας, ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ν. Ανδρουλάκης: Η γιορτή της αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης | 8/5 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ