- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ «δικαιολογεί» την εισβολή του Πούτιν
«Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς»
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης με ανάρτηση του στο Facebook δικαιολογεί την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.
Την ώρα που οι Ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μια ανάσα από το Κίεβο, παρακάμπτοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να παρουσιάσει μια διαφορετική άποψη.
«Είναι λάθος αυτήν τη στιγμή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη να ταχθεί στο πλευρό της μίας ή της άλλης πλευράς, αυτήν τη στιγμή πρέπει να ταχθούμε στο πλευρό του πολίτη που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι. Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς», δήλωσε ο κ. Αρβανίτης στο ραδιόφωνο. «Αυτό εδώ αξίζει να μην ξεχαστεί» έγραψε ο ιστορικός Στάθης Καλύβας, σχολιάζοντας την ανάρτηση του Κ. Αρβανίτη.
Ν.Δ: Εξομοιώνει το θύτη με το θύμα
Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου τυπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτανη για την ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη:
«Τέτοιες κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, απαιτείται ενότητα και σοβαρότητα.
Τη στιγμή που έχουμε εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας και καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης θεωρεί «λάθος» να παίρνεις θέση. Ζητάει δηλαδή να σιγήσουμε εξοιμοιώνοντας τον θύτη με το θύμα.
Οι βόμβες δεν πέφτουν από μόνες τους. Κάποιος τις ρίχνει. Και παράλληλα με όσα λέει ο κ. Αρβανίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις και για την ανάγκη αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην επίθεση της Ρωσίας.
Προφανώς δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις. Αλλά δεν χωρά ούτε σιγή, ούτε ίσες αποστάσεις. Η Ελλάδα είναι σταθερά κατά του αναθεωρητισμού και της παραβίασης των συνόρων. Υποστηρίζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και συντονιζεται με τους εταίρους και συμμάχους της για κοινή αντίδραση», ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης σε ανακοίνωσή του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ιστορική παρέμβαση για την προστασία των θυμάτων και των επιζώντων
«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ντάισελμπλουμ: «Με κάνει περήφανο ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προεδρεύει του Eurogroup»
Μπορεί να μην το κάνουν ευθέως αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς λένε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.