Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΝΑΛ: Φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία

«Αντιλαϊκό μέτρο η προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΙΝΑΛ
ΚΙΝΑΛ © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ξεκάθαρες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης με αφορμή τις φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ.

Ξεκάθαρες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας τον δημοσιονομικό χώρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών για φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία όχι όμως για προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα.

«Την ίδια ημέρα που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνουν πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, χωρίς μάλιστα να έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης δηλώνει πως είναι αντιλαϊκό μέτρο η προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα, διότι «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο». Οι προτεραιότητές τους είναι ξεκάθαρες» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «δεν λέει κουβέντα για τους πάνω από 15 φόρους (φόρος διανομής, φόρος ανταλλαγής, πολεοδομικά πρόστιμα κ.α.) που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία, επηρεάζονται από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο 60% των ζωνών και θα υπολογιστούν με τις νέες, αυξημένες αντικειμενικές αξίες».

«Η κυβέρνηση, βεβαίως επιχαίρει ότι βρίσκει δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις που η ίδια θεωρεί ως κοινωνικά δίκαιες. Κωφεύει, όμως, προκλητικά όταν της ζητάμε να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τον αχαλίνωτο πληθωρισμό και τη συνεχιζόμενη ακρίβεια και να εφαρμόσει μέτρα ελάφρυνσης από τους δυσανάλογους φόρους κατανάλωσης σε είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια» συμπληρώνει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ