1821 Digital Gallery

Ραγκούσης: Πραξικοπηματική η αφαίρεση του λόγου από τον Πολάκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης © Eurokinissi
«Πρωτοφανής και αντιδημοκρατική κίνηση»
  • A-
  • A+
0
Ραγκούσης κατά Τασούλα: Πρωτοφανής, αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική η χθεσινή αφαίρεση του λόγου από τον Παύλου Πολάκη.

«Πρωτοφανής, αντιδημοκρατική, πραξικοπηματική ενέργεια η χθεσινή αφαίρεση του λόγο από έναν βουλευτή γιατί διαφωνούσε ο προεδρεύων με όσα έλεγε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον πρόεδρο όσο και στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και Χαράλαμπο Αθανασίου, αντίστοιχα.

Ο κ. Ραγκούσης είπε πως «δεν μπορεί να είναι στην αίθουσα ο "ελέφαντας" και να κάνετε ότι δεν τον βλέπετε, δεν μπορεί να καταφεύγετε σε αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών που όλος ο ελληνικός λαός είδε χθες. Δεν μπορεί να έχετε τέτοια ευκολία παραποίησης των πραγματικών περιστατικών και να μην αισθάνεστε την ανάγκη να μιλήσετε για τον "ελέφαντα" και αυτός ο ελέφαντας που ήρθε χθες στο κοινοβούλιο και σήμερα δεν φροντίσατε να τον αποβάλετε είναι η πρωτοφανής, αντιδημοκρατική, πραξικοπηματική ενέργεια η αφαίρεση του λόγου από έναν βουλευτή γιατί διαφωνούσε με όσα έλεγε».

«Είχατε υποχρέωση ως πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου» είπε στον κ. Τασούλα, «να μη στιγματιστεί η θητεία σας με αυτή την διαχείριση της αντισυνταγματικής και πραξικοπηματικής συμπεριφοράς του βουλευτή της ΝΔ κ. Αθανασίου».

Επισήμανε πως σύμφωνα με το άρθρο 77 του Κανονισμού που κάνει λόγο για την απρεπή συμπεριφορά βουλευτών η χθεσινή ομιλία του βουλευτή Παύλου Πολάκη δεν ήταν ούτε απρεπής, ούτε υβριστική, ούτε συκοφαντική. Βρείτε μια λέξη που μπορείτε να την ταξινομήσετε σε αυτές τις κατηγορίες, δεν υπάρχει καμία! Παρατήρησε πως ο κ. Αθανασίου επικαλέστηκε χθες ότι ο κ. Πολάκης ήταν εκτός θέματος σύμφωνα με το άρθρο 66 του Κανονισμού, επειδή μίλησε για τη Νοvartis κι όχι γιατί ήταν απρεπής! Επίσης δεν έδωσε σε άλλον βουλευτή το λόγο έπειτα από το επεισόδιο κι ως εκ τούτου ο κ. Πολάκης δεν εμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή κι όμως ο κ. Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση για έρθει ο πρόεδρος της Βουλής να επιβάλει μομφή. Και χθες και σήμερα ο πρόεδρος δεν επέβαλε μομφή άρα επιβεβαιώνεται πως ο λόγος της διακοπής Πολάκη ήταν ενάντια στον κανονισμό.

Σχετικα
Πολάκης υπέρ αντιεμβολιαστών που διαδήλωναν στο σπίτι του Πλεύρη
Πολάκης υπέρ αντιεμβολιαστών που διαδήλωναν στο σπίτι του Πλεύρη

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δεν ήταν εκτός θέματος χθες ο κ. Πολάκης γιατί τότε και ο ομιλητής της ΝΔ κ. Υψηλάντης που μίλησε για τη Νοvartis αμέσως πριν, ήταν εκτός θέματος κι όμως δεν του αφαιρέθηκε ο λόγος. Έχουμε εδώ μια ακραία προσπάθεια στέρησης λόγου». Σημείωσε επιπρόσθετα ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο αφαίρεσης του λόγου από βουλευτή με βάση μάλιστα έναν κανονισμό που, ανάμεσα στα άλλα, λέει πως δεν επιτρέπεται οι βουλευτές να διαβάζουν το λόγο τους από βήματος. Σε κανέναν βουλευτή δεν έχει αφαιρεθεί ο λόγος σε βουλευτή επειδή έχει γραπτό κείμενο».

Ανέφερε πως «δεν ήταν εκτός θέματος ο κ. Πολάκης χθες γιατί η Νοvartis είναι απολύτως σχετικό το ζήτημα αυτό με την ανάπτυξη της χώρας, το γεγονός πως υπάρχουν πολυεθνικές που μιζάρουν πολιτικό προσωπικό και νοθεύουν τον ανταγωνισμό. Το πιο ακραίο σκάνδαλο είναι το σκάνδαλο Νοvartis με παράνομες αυξήσεις φαρμάκων για να θησαυρίζει μια πολυεθνική. Σε ποια χώρα να επενδύσουν οι εταιρείες, σε αυτήν που νοθεύει τον ανταγωνισμό;

Ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη να δώσει στη δημοσιότητα «την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης αυτής, όπως σας ζήτησαν με ΑΚΕ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» και προσέθεσε πως «δεν είχαμε καμία παραβίαση του Κανονισμού αλλά παραβίαση του Συντάγματος, του άρθρου 60 που αναφέρει ότι η ελευθερία της βούλησης του βουλευτή δεν μπορεί να υπόκειται σε περιορισμούς». Η αναφορά για τη Νοvartis δεν είναι εκτός θέματος γιατί, πρώτον, δεν με διακόψατε τόση ώρα που μιλώ για τη Νοvartis. Δεν με ανακαλέσατε στην τάξη, ούτε ζητάτε πειθαρχικά μέτρα εναντίον μου» και προανήγγελε πως «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν στις ομιλίες τους αναφορές στο σκάνδαλο Νοvartis γιατί είναι απολύτως συναφές με την ανάπτυξη της χώρας».

Σχετικα
Πλεύρης σε Πολάκη: Θα προτιμούσα να ζούσε η μητέρα μου και να μην είχα κληρονομήσει
Πλεύρης σε Πολάκη: Θα προτιμούσα να ζούσε η μητέρα μου και να μην είχα κληρονομήσει

Ο κ. Γ. Ραγκούσης είπε «σας ζητάμε να αποδοκιμάσετε τον κ. Αθανασίου για την αντισυνταγματική του ενέργεια χθες. Σας ζητάμε να αποδοκιμάσετε τον κ. Γεωργιάδη που, έπειτα από τον κ. Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής, κατέγραφε τη συνεδρίαση με το κινητό του σαν μια ακόμα trash tv της κυβέρνησης Φουρθιώτη» και υπογράμμισε: «Υπάρχει συνολικό ζήτημα δημοκρατίας. Προχθές ο κ. Μητσοτάκης μόνο τα γουνάκια του δικαστή δεν φόρεσε όχι μόνον για να αμφισβητήσει το τεκμήριο αθωότητας δημοσιογράφων αλλά τους φόρτωσε και ποινή. Παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας, αλλά στην πραγματικότητα αμφισβητεί και ακρωτηριάζει την ίδια τη λειτουργία του κράτους». Υπάρχει, υπογράμμισε, «μια συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης οποιουδήποτε έχει άλλη γνώμη. Υπάρχει συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης θεσμικών λειτουργών, τρομοκρατούνται δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, όπως συνέβαινε στα παλιά χρόνια της Δεξιάς». Ανέφερε δε επιπλέον: « Συνεχίστε να νομίζετε ότι μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε και να νομίζετε ότι μπορείτε να παραβιάσετε το Σύνταγμα. Είστε γελασμένοι γιατί σε όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορίας υπάρχει πάντα ένα όριο, το οποίο έχετε ξεπεράσει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας: «Όσο η Δεξιά δεν θα ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά και θα αναβιώνει τις χειρότερες παραδόσεις αυτής της παράταξης τόσο κι ο λαός μας δεν θα ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, τι σημαίνει Novartis».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5