Πολιτικη & Οικονομια

Εγκρίθηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας στη Βουλή

Τι αλλαγές φέρνει στις ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
Βουλή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο νέος ποινικός κώδικας εγκρίθηκε στη Βουλή, φέρνοντας αλλαγές και αυστηροποιώντας τις ποινές για ειδεχθή εγκλήματα.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που φέρνει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα εγκρίθηκε στη Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021.

Στην επί της αρχής ψηφοφορία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τις προωθούμενες διατάξεις, με το ΚΙΝΑΛ να δηλώνει «παρών».

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο που διέπει ειδεχθή εγκλήματα, εισάγεται η έννοια των επιβαρυντικών περιστάσεων, ενώ διευρύνεται και το αξιόποινο.

Πλέον, εγκλήματα όπως ανθρωποκτονία, βιασμός ή ληστεία μετά φόνου θα τιμωρούνται αποκλειστικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ αυστηροποιείται και το ποινικό πλαίσιο για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τελούνται σε βάρος ανηλίκων.

Η ψηφοφορία ήταν διά των εισηγητών και δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, εξέλιξη που δεν επέτρεψε στον Ανδρέα Λοβέρδο να εκφράσει την αντίθεσή του στη στάση του Κινήματος Αλλαγής. Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος δήλωσε από το βήμα πως συμφωνεί επί της αρχής με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ