Πολιτικη & Οικονομια

ΕΟΔΥ: Υπό παραίτηση ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

Πού οδεύει ο σημερινός επικεφαλής του ΕΟΔΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγιώτης Αρκουμανέας
Παναγιώτης Αρκουμανέας © EUROKINNISSI/ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

ΕΟΔΥ: Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας θα υποβάλλει εντός της εβδομάδας την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ετοιμάζεται να αφήσει τη θέση του προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και να μετακινηθεί στον Τουρισμό, όπου βρίσκεται ήδη ο νέος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Πληροφορίες της Athens Voice αναφέρουν ότι ο κ. Αρκουμανέας θα υποβάλλει την παραίτησή του τα επόμενα 24ωρα στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ήταν ένα από τα πρόσωπα, που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς το ένα κύμα διαδεχόταν το άλλο στην υγειονομική κρίση, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα, δεν σταματούσε να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, κάνοντας λόγο για τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης όσον αφορά στη μετάλλαξη Δέλτα.

Πριν από λίγες ημέρες είχε μιλήσει για την κατάσταση της πανδημίας και για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μίνι lockdown θα συνεχιστούν, όπου κρίνεται απαραίτητο με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ο πρώην υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε επιλέξει τον Παναγιώτη Αρκουμανέα για τη θέση του πρώτου προέδρου στον νεοσύστατο, τότε, ΕΟΔΥ, ο οποίος διαδέχτηκε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ