Ελλαδα

Αρκουμανέας: Θα συνεχιστούν τα μίνι lockdown

Προέτρεψε να ακούμε τους ειδικούς, όχι τα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε ότι η κατάσταση στη χώρα μας βρίσκεται υπό έλεγχο, καθώς η πανδημία παρουσιάζει ύφεση, αλλά τα μίνι lockdown θα συνεχιστούν.

Για την κατάσταση της πανδημίας και για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην περιφέρεια μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την ανησυχία του για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για άλλες περιοχές όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή, καθώς εκεί όπως είπε είναι επίφοβο να σημειωθεί έξαρση. « Η τακτική των τοπικών μίνι λοκντάουν θα συνεχιστεί. Όπως γίνεται και τώρα, θα βλέπουμε περιοχές να βγαίνουν και να μπαίνουν στο "κόκκινο" ».

Όπως τόνισε ο κ. Αρκουμανέας, η κατάσταση στη χώρα μας βρίσκεται υπό έλεγχο καθώς η πανδημία παρουσιάζει ύφεση. «Σημειώθηκε μείωση στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κατά 7% παρά τον αριθμό-ρεκόρ σε τεστ (1,3 εκατομμύρια ), που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα».

Αναφορικά με τα κρούσματα που εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες ο κ. Αρκουμανέας επεσήμανε, ότι το 30% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορά παιδιά ηλικίας 4-18 ετών.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποιο αριθμητικό όριο το οποίο αν ξεπεραστεί θα επιφέρει την επιβολή οριζόντιων μέτρων, ο κ. Αρκουμανέας απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και χρειάζεται συνδυασμός πολλών παραγόντων για να ληφθούν αποφάσεις.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα μείνουμε στα ίδια επίπεδα 2-2,5 χιλιάδες.

Τέλος, σχετικά με τρόπο που μπορούν να πειστούν όσοι πολίτες δεν έχουν λάβει καμία εμβολιαστικη δόση ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως το ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι τα εμβόλια σώνουν ζωές και πως πρέπει «να ακούμε τους ειδικούς και όχι τα social media».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ