Ελλαδα

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50

Η ανακοίνωση του Μάριου Θεμιστοκλέους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού - Εμβολιαστικό κέντρο © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού: Στις 10 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 50.

Tην ερχόμενη Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021, ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν οι πολίτες άνω των 50 ετών το ραντεβού τους για την τρίτη δόση του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Η διενέργεια 3η δόσης εμβολίου κατά του κορωνοιού αφορά πολίτες άνω των 50 ετών και άτομα με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α και Β με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από την διενέργεια της 2η δόσης.

Όπως ανέφερε η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη της φάση γύρω στα 100.000 άτομα και η πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη Κυριακή,  τις απογευματινές ώρες.

Σημείωσε πως η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους έχουν συμπληρώσει τους 6 μήνες από την 2η δόση.

Παράλληλα, σημείωσε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζει τις εξορμήσεις της σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας.

Παπαευαγγέλου: Τα παιδιά είναι ασφαλή στο περιβάλλον του σχολείου

Από την πλευρά της, η  η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως τα παιδιά είναι ασφαλή στο δομημένο περιβάλλον του σχολείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το ένα στα τρία παιδιά διαγνώστηκε λόγω συμπτωμάτων. Με τη βοήθεια των σελφ τεστ, 8 στα 10 παιδιά διαγιγνώσκονται έγκαιρα. Ιδιαίτερη επιβάρυνση παρατηρείται σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που παρατηρήθηκε σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Μικρή αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε και στην Αττική, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια υπολογίζονται σε 20.000. Η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 62%, ανέφερε επίσης και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους ηλικιωμένους καθώς ένας στους 4 Έλληνες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η πορεία της πανδημίας στην επικράτεια είναι σταθερή, σημειώνοντας όμως ότι η μετάδοση αυξάνεται σε κλειστούς χώρους, εφιστώντας την προσοχή όλων. Εξήγησε ότι ο συγχρωτισμός σε ένα περιβάλλον μόνο εμβολιασμένων ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός. Ωστόσο είπε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε, «δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε», τόνισε. «Το εμβόλιο προστατεύει αποτελεσματικά έναντι της σοβαρής νόσου, ενώ οι εμβολιασμένοι έχουν σημαντική μικρότερη πιθανότητα να κολλήσουν» συνέχισε. 

Μαγιορκίνης: Μικρή τάση επιδείνωσης την τελευταία εβδομάδα

Μικρή τάση επιδείνωσης της πανδημίας παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην Ελλάδα ο συνολιλός αριθμός διαγνώσεων έδειξε μερική αύξηση, στο 5%. Σταθερότητα δείχνει ο αριθμός των θανάτων. Σταθερή είναι και η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Λϊγο πιο πάνω είναι οι νέες εισαγωγές. 

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ