- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ-Εκδήλωση στο Ζάππειο
Παρουσία Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη
40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Ποιοι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.
Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα (27/5) το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, θα έχει ως κεντρικό θέμα την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ φέρει την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Όπως έχει γίνει γνωστό, στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Ομιλίες αναμένεται να κάνουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θα απευθύνουν ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Παράλληλα, στο χώρο του Ζαππείου θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με θέμα φυσικά για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ.
Συνάντηση Μητσοτάκη - Σασόλι στο Μέγαρο Μαξίμου
Συνάντηση θα έχουν το σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα έχει σήμερα συναντήσεις και με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ θα απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής, στις 9:30.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Σασόλι, θα επισκεφθεί επίσης τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Η Κιβωτός του Κόσμου», εθνικό νικητή του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2018.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τις νέες εγγραφές, το Εθνικό Ευρετήριο αριθμεί πλέον 199 στοιχεία
«Ο κ. Φλωρίδης δεν μπορεί να στέκεται στη θέση του»
Ο πρωθυπουργός ζητεί μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία από την Κομισιόν
Τι είπε για Τριαντόπουλο - Η απάντηση στον Τσίπρα
Στη δράση συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, με στόχο να περιοριστεί το κόστος μετακίνησης
Η ακρίβεια στα καύσιμα και οι ευθύνες πολιτικών και κοινωνίας
«Τα κυβερνητικά μέτρα αποδεικνύουν πόσο καλή αξιωματική αντιπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ»
Ένας χώρος συνάντησης, μάθησης και καλλιτεχνικής έκφρασης για ολόκληρη τη Βόρεια Αθήνα
«Αποστερήθηκε κρίσιμο αποδεικτικό υλικό»
Το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ξανά τον Δήμο Αθηναίων και η κριτική για την εικόνα της πόλης σήμερα
Περισσότερο από θύμα αυτών των κακών γονιών (και κακών πολιτών), η νηπιαγωγός και οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υφίστανται τα μύρια όσα, είναι θύματα του υπουργείου της Παιδείας.
«Δική μου ευθύνη να αξιολογώ ατομικές συμπεριφορές»
Οι 4 παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο
Επισκέφθηκε διαμερίσματα που έχουν υποστεί ρωγμές
«Δεν μου συγχωρούν ότι έκανα τα πάντα να ξεκινήσει αυτή η δίκη»
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
«Η γνωστή συμμορία της μιζέριας άρχισε την προπαγάνδα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.