Πολιτικη & Οικονομια

40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ-Εκδήλωση στο Ζάππειο

Παρουσία Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνική σημαία και σημαία της Ε.Ε.
Ελληνική σημαία και σημαία της Ε.Ε. © EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Ποιοι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα (27/5) το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, θα έχει ως κεντρικό θέμα την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ φέρει την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Ομιλίες αναμένεται να κάνουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θα απευθύνουν ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, στο χώρο του Ζαππείου θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με θέμα φυσικά για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ.

 

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σασόλι στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση θα έχουν το σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα έχει σήμερα συναντήσεις και με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ θα απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής, στις 9:30.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Σασόλι, θα επισκεφθεί επίσης τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Η Κιβωτός του Κόσμου», εθνικό νικητή του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2018.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Jean Birnbaum
Jean Birnbaum: Η δύναμη του να είσαι δίκαιος. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να κάνουμε τα παλιά λάθη

Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.

Πολιτικές τάσεις
Πολιτικές τάσεις: Ο ανησυχητικός κατακερματισμός της αντιπολίτευσης

Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση
7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση

Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με δημοψηφίσματα σε μια διαρκή γιορτή της άμεσης δημοκρατίας

Ολομέλεια Βουλής
Βουλή: Live η συζήτηση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το αγροτικό

Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY