1821 Digital Gallery
ΤΕΥΧΟΣ 482

Μόνο η ΝΔ μπορεί να παίξει στο μεγάλο γήπεδο

Μόνο η ΝΔ μπορεί να παίξει στο μεγάλο γήπεδο
Γράφει ο Γιώργος Κύρτσος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ
  • A-
  • A+
0
Ο Γιώργος Κύρτσος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, σε ένα κείμενό του στην Athens Voice.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κεντροδεξιά θα παραμείνει η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, θα αναδειχθεί, πιθανότατα, πρώτο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με ένα ποσοστό της τάξης του 27-28%, ακολουθούμενο από τους σοσιαλιστές και τους δημοκράτες συμμάχους τους. 

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν την ευρωπαϊκή αριστερά να καταγράφει το… σατανικό ποσοστό 666 (6,66%). Ο ΣΥΡΙΖΑ, που απειλεί να γκρεμίσει τη Μέρκελ και να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κινείται υποχρεωτικά στο ευρωπαϊκό περιθώριο εφόσον τα ποσοστά της ευρωπαϊκής αριστεράς είναι χαμηλά και τα κόμματα τα οποία ανήκουν σε αυτή την πολιτική ομάδα δεν συνεννοούνται μεταξύ τους. Άλλωστε, η ευρωπαϊκή αριστερά δεν βρίσκεται στην εξουσία σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν επηρεάζει την ευρωπαϊκή πολιτική. Όσο για το ΚΚΕ, είναι απομονωμένο στα πλαίσια της περιθωριοποιημένης ευρωπαϊκής αριστεράς.

Τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ και στην άκρα δεξιά θα ενταχθούν, στην περίπτωση που εκλέξουν ευρωβουλευτές, σε διάφορες πολιτικές ομάδες ευρωσκεπτικιστών και ακροδεξιών, που μπορεί να κάνουν μεγάλη φασαρία, δεν επηρεάζουν όμως τις εξελίξεις. Τα κόμματα αυτού του τύπου αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους λόγω του εθνικιστικού και εσωστρεφούς χαρακτήρα τους και στην καλύτερη γι’ αυτά περίπτωση θα καταλαμβάνουν κάτι λιγότερο από το 1/7 των εδρών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η κεντροαριστερά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ελλάδα όμως δεν έχει ισχυρούς και αξιόλογους εκπροσώπους. Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη του 7% και μοιάζει με σκιά του παλιού εαυτού του. Η ΔΗΜΑΡ αγωνίζεται να κρατηθεί πάνω από το όριο του 3% για να εξασφαλίσει μία έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη καταγράφει αξιόλογα ποσοστά χωρίς να έχει συγκεκριμένες θέσεις και χωρίς να δεσμεύεται για το σε ποια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ενταχθεί. Είναι ένα κίνημα ήπιας έως χαριτωμένης διαμαρτυρίας, με μηδενική επιρροή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Σχετικα
Η γελοιογραφία της Πέμπτης 26.05.2022
Η γελοιογραφία της Πέμπτης 26.05.2022

Μόνο η ΝΔ συνδυάζει μια αρκετά ισχυρή θέση στο εσωτερικό με ισχυρή διασύνδεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επειδή και στη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Σοσιαλιστική Ομάδα θα ελέγχουν γύρω στο 60% των βουλευτικών εδρών και φυσικά ελέγχουν όλες τις κυβερνήσεις των χωρών μελών, οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν κάθε συμφέρον να δώσουν ισχυρή εντολή στη ΝΔ για να πρωταγωνιστήσει στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Επιδίωξη της ΝΔ είναι η αναβάθμιση του ρόλου και της εικόνας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η σύνδεση του γενικού ευρωπαϊκού με τα ειδικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, ώστε να μπούμε ξανά σε πορεία δυναμικής ανάπτυξης, αλλά και η συνεννόηση μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών και των πολιτών για να επιταχυνθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Εάν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε και φυσικά να απομονωθείτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ ή τα κόμματα του δεξιού ευρωσκεπτικισμού και της άκρας δεξιάς.

Σχετικα
Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ζαχάροβα: «Οξύνονται οι ελληνορωσικές σχέσεις χωρίς δική μας ευθύνη»
Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ζαχάροβα: «Οξύνονται οι ελληνορωσικές σχέσεις χωρίς δική μας ευθύνη»

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στις αναζητήσεις της ελληνικής κεντροαριστεράς απέχοντας, για τους λόγους που εξηγήσαμε, από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ή το θολό Ποτάμι του «αντισυστημικού» κ. Θεοδωράκη, ο οποίος διέπρεψε στη δημόσια τηλεόραση, στο Mega και στην επικοινωνιακή προσπάθεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όταν εμείς ήμασταν… κατεστημένο.

Παρά τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά και τα γνωστά προβλήματα της ΝΔ, είναι φανερό ότι η μόνη χρήσιμη και ουσιαστική ψήφος είναι υπέρ της ελληνικής κεντροδεξιάς, με διπλό στόχο την αναβάθμιση της ευρωπαϊκής εκπροσώπησης της χώρας μας και την εξυπηρέτηση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων μας μέσα από μια προωθημένη στρατηγική ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Είστε ελεύθεροι να κάνετε την επιλογή σας, αναλαμβάνοντας φυσικά τις πολιτικές ευθύνες σας.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5