Visual Browsing

Κίνημα Αλλαγής: Χρειάζεται τώρα να πέσουν χρήματα

Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
To ΚΙΝΑΛ σχολίασε τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση
  • A-
  • A+
0
«Είναι πιστολάκι και όχι μπαζούκας τα μέτρα» λέει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Το Κίνημα Αλλαγής με ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενημέρωσης σχολίασε ένα προς ένα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αντιπαραθέτοντας τις δικές του προτάσεις.

Εστιάζοντας κυρίως στα μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων και του τουρισμού τονίζει ότι είναι ανεπαρκή και ανεπεξέργαστα και το χειρότερο, με στρεβλώσεις που αναδεικνύουν και προδίδουν τις βαθιά συντηρητικές λογικές της ΝΔ.

«Μπορεί να ακολουθείται η λογική του Ενδιάμεσου προγράμματος που προτείναμε πριν από δυο εβδομάδες αλλά η ΝΔ το υπονομεύει ενώ εκτίθεται όταν ο κ. Πέτσας μιλάει για μπαζούκας. Πρόκειται για πιστολάκι. Χρήματα πρέπει τώρα να πέσουν για να μην χρειαστούν περισσότερα αργότερα», ανέφερε αιχμηρά ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντονιστής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου στο ΚΙΝΑΛ.

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά επισήμανε ότι ειδικά στον τομέα της εργασίας με τα μέτρα της κυβέρνησης εκτιμάται ότι ενισχύεται και καθιερώνεται η ελαστική εργασία. «Η δέσμευση ότι μετά το 5μηνο θα επανέλθουν οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης θέλει νομοθετική ρύθμιση και ο κ. Βρούτσης δεν δεσμεύεται», πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαππας.

Σχετικα
Αυτές οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές έως τις 24 Μαΐου
Αυτές οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές έως τις 24 Μαΐου

Στο συγκεκριμένο ζήτημα η θέση του Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής:

Επιδότηση εργασίας για 1 εκατ. εργαζόμενους. Το κράτος με απλό και διαφανή τόπο, καλύπτει το 40% του μισθού των εργαζομένων για 6 μήνες, σε επιχειρήσεις που έπληξε η κρίση.

Με «αντάλλαγμα» να μη γίνουν απολύσεις και δυσμενείς μετατροπές στις συμβάσεις και όρους εργασίας. Κανένας άνεργος εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ χωρίς επίδομα ανεργίας έως το τέλος του χρόνου. Και για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Για τους εργαζόμενους στα εποχιακά ξενοδοχεία που λειτουργήσουν, χορήγηση επιδόματος ανεργίας το φθινόπωρο χωρίς προϋποθέσεις ενσήμων (λόγω μικρής χρονικής λειτουργίας).

Σχετικα
Μητσοτάκης: Ειδικό «πακέτο» για τον Πολιτισμό (video)
Μητσοτάκης: Ειδικό «πακέτο» για τον Πολιτισμό (video)

Επίσης τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής επέκριναν την κυβέρνηση πως αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού μείωσε τον ΦΠΑ στο καφέ και τα αναψυκτικά κι είναι ελάχιστα όσα αποφάσισε για τον κοινωνικό τουρισμό.

 Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει ένα Εθνικό Σχέδιο για την έξοδο του Τουρισμού από την κρίση το οποίο προβλέπει:

  • Η Ελλάδα ασφαλής προορισμός. Πρωτόκολλα και υποδομές για την προστασία της υγείας επισκεπτών και εργαζομένων.
  • Μείωση στο 6% για δύο χρόνια του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση, και στο 13% για τουριστικές υπηρεσίες και μεταφορές.
  • Αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου για 2 χρόνια.
  • Μεγάλο, ενιαίο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού (ύψους 750 εκατ. Ευρώ), με κίνητρα για την μετακίνηση των οικογενειών. Με δυνατότητα αξιοποίησης ως 3 εκατομμύρια πολιτών.
  • Ειδικά μέτρα στήριξης των μεταφορών και της ακτοπλοΐας.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ τάχθηκαν υπέρ των κρατικών ενισχύσεων με όρους και προϋποθέσεις. Όπως τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης δεν υπάρχει αντίρρηση να ενισχυθούν όσες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη με όρους βιωσιμότητας και διατήρησης των θέσεων εργασίας. Ειδικά για την AEGEAN o κ. Χρηστίδης δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ανοικτό στην στήριξή της από το κράτος πρέπει όμως να υπάρξει ενημέρωση για τις συζητήσεις με την κυβέρνηση και τους όρους που θα γίνει.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5