- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής στην Κίνα
«Οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να κυριαρχήσουν» ανέφερε σε δήλωσή του - Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter
Στα εγκαίνια ελληνικής μονάδας παραγωγής στην Κίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «μοντέλο εξωστρέφειας».
Τα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής ανελκυστήρων της ελληνικής εταιρείας Kleeman στη Σαγκάη πραγματοποίησε την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα και τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζινπίνγκ. Στο νέο ελληνικό εργοστάσιο συνοδευόταν από τον δήμαρχο της πόλης και τους αδελφούς Κουκούντζου, ιδιοκτήτες της εταιρείας.
Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την είσοδό του, έγραψε στον τοίχο των ευχών «Καλή Επιτυχία», ενώ στον χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στη συγκεκριμένη εταιρεία, που έχει καταφέρει -όπως είπε- να κυριαρχήσει, κάνοντας επενδύσεις και εκτός συνόρων. «Αποδείξατε ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να επιβιώσουν και να κυριαρχήσουν. Μας κάνετε υπερήφανους» είπε και ευχαρίστησε τις κινεζικές αρχές για τη συνεργασία με την ελληνική εταιρεία.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος του είναι η Ελλάδα να είναι μια χώρα ελκυστική στις ξένες επενδύσεις. «Θέλω οι πρώτες κουβέντες των ελληνικών Αρχών σε εκείνους που έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα να είναι "Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;"».
Και πρόσθεσε: «Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση», υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία Kleeman φροντίζει τους υπαλλήλους της, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλες ελληνικές και κινεζικές εταιρείες.
«Είστε μοντέλο εξωστρέφειας», συμπλήρωσε και συνεχάρη τα αδέλφια Κουκούντζου που -όπως είπε- γρήγορα κατάλαβαν τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς.
Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων προβλήθηκε και ένα βίντεο με την πορεία της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε το 1983 με 10 υπαλλήλους και σήμερα απασχολεί συνολικά περίπου 1.500 ανθρώπους στην Ελλάδα και σε μονάδες παραγωγής στο εξωτερικό, ενώ κάνει εξαγωγές σε 100 χώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονοδιάγραμμα, ο τρόπος εφαρμογής και οι κυρώσεις που εξετάζονται
Τα δύο πράγματα για τα οποία θα υποχρεώνονται οι πλατφόρμες
«Νομίζει ότι με ανέξοδες μαγκιές θα βγει η κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση» σημειώνει η Χαρ. Τρικούπη
Ποιοι επαγγελματίες βγαίνουν κερδισμένοι
«Όπου πηγαίνω πλέον μου λένε ότι τελικά είχα δίκιο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
«Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει στις επόμενες εθνικές εκλογές» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αναπόφευκτες οι αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια
Η αγορά πετρελαίου έχει τους δικούς της νόμους
«Πρέπει να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Οι προτάσεις που διατυπώνει ο πρωθυπουργός σε επιστολή του
«Ενισχύουμε την αυτονομία και την ισότιμη συμμετοχή των συμπολιτών μας», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Η αποκλιμάκωση της έντασης ρίχνει το πετρέλαιο και εκτοξεύει τις τραπεζικές μετοχές
Το έργο εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο «Road to 2030»
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού με ...«6 7»
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το Predator και η σταθερότητα της δημοσκοπικής εικόνας
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Υπ. Υγείας: H Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να καταστεί η κύρια πύλη εισόδου των πολιτών στο ΕΣΥ
Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος αν δεν το πληρωθεί από τον εργοδότη
Ποια εισοδήματα λαμβάνονται υπ’ όψιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.