- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοτικοί υπάλληλοι εναντίον δημοτών
Κινητοποιήσεις εναντίον των κατοίκων που έχουν κουραστεί να είναι τα κορόιδα
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τις κινητοποιήσεις και τις απαιτήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ,
Στη γειτονιά μου έχει ένα πάρκο. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Αθηναίων το επισκέπτονται μόνο όταν η κατάσταση έχει ξεπεράσει το απροχώρητο και το πάρκο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την εγκατάλειψη έχει ο τρόπος που οι δημοτικοί υπάλληλοι δουλεύουν: 5 ή 6 αράζουν στα παγκάκια και λένε τα δικά τους πίνοντας καφέ και ένας κόβει χόρτα ή κλαδεύει. Κάθε 10' ο ένας που δουλεύει κάθεται και τη θέση του παίρνει ένας από αυτούς που αράζουν. Μετά από 10' πάλι το ίδιο έτσι ώστε η αναλογία καθήμενων/ εργαζόμενων να είναι πάντα 5 ή 6/1 και η δουλειά λίγων ημερών (ή και μιας) να ολοκληρώνεται σε εβδομάδες.
Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας περνούν και μαζεύουν τα σκουπίδια από το πάρκο. Είναι όμως πολύ προσεκτικοί και μαζεύουν μόνο τα σκουπίδια που βρίσκονται στο δρομάκι που οδηγεί από τη μια άκρη του πάρκου στην άλλη. Οποιοδήποτε άλλο σκουπίδι, αριστερά ή δεξιά από το δρομάκι τους αφήνει παγερά αδιάφορους και το πάρκο αργά αλλά σταθερά γίνεται όλο και πιο βρώμικο.
Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού πριν λίγους μήνες άλλαξαν τις λάμπες. Πριν την αλλαγή το πάρκο ήταν στο σκοτάδι για μήνες. Οι καινούργιες λάμπες, οι οποίες κι αυτές έχουν αρχίσει να καίγονται χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να τις αλλάξει, ανάβουν αφού έχει πέσει το σκοτάδι. Αντιθέτως, τα φώτα του γηπέδου μπάσκετ που υπάρχει μέσα στο πάρκο ανάβουν από το μεσημέρι.
Αυτοί οι υπάλληλοι μαζί με άλλους υπαλλήλους της ΠΟΕ-ΟΤΑ αύριο, μεθαύριο και αντιμεθαύριο θα απεργήσουν (θα έγραφα «δεν θα δουλέψουν» αλλά αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα) διαμαρτυρόμενοι για εκείνη τη διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου η οποία δίνει στους Δήμους της δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Πρασίνου, Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού. Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι που δεν κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται (ή την κάνουν πλημμελώς ή την κάνουν απελπιστικά αργά ή την κάνουν με τρομερά υψηλό κόστος ή όλα αυτά μαζί) απαιτούν να μην υπάρχει η δυνατότητα η δουλειά να γίνει σωστά και γρήγορα και χωρίς αργομισθίες.
Η απαίτησή τους αυτή στην πραγματικότητα δεν στρέφεται ούτε εναντίον της κυβέρνησης, ούτε εναντίον των δημοτικών αρχών. Στρέφεται πρώτα εναντίον εκείνων των εργαζόμενων που θέλουν να δουλέψουν εκεί που οι υπάλληλοι των ΠΟΕ-ΟΤΑ αράζουν για καφεδάκι και κυρίως εναντίoν των δημοτών.
Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι κινητοποιήσεις εναντίον των κατοίκων των δήμων που υφίστανται την (ανθρώπινη κατά τα άλλα) απροθυμία τους για δουλειά. Είναι εναντίον των κατοίκων που υφίστανται την αργομισθία τους. Είναι εναντίον των κατοίκων που υφίστανται τις κινητοποιήσεις με αίτημα την προστασία της αργομισθίας. Είναι κινητοποιήσεις εναντίον των κατοίκων που έχουν κουραστεί να είναι τα κορόιδα και θέλουν, για αλλαγή βρε αδερφέ, να δουν τα χρήματα που τους στερούν για τέλη και φόρους να πιάνουν τόπο. Και μπράβο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Όταν η αδυναμία διοίκησης μετατρέπεται σε νέο χρέος για την πόλη, τότε δεν μιλάμε για ένα δάνειο ανάπτυξης» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια διάλυσης που κυκλοφορούν
Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ανασυνθέσει τον χώρο της Αριστεράς και οι περιορισμοί της εκλογικής πραγματικότητας
«Η μάχη που έρχεται δεν είναι απλά εκλογική, αλλά μάχη ιδεών», υπογράμμισε
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκοπική πορεία του κόμματος
«Δικαίωση είναι να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, να νοιαζόμαστε για την ενότητά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Tι ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
Η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει 180 ψήφους σε οποιαδήποτε πρόταση
Ποιοι παίρνουν τις νέες επιταγές επιδοτούμενων διακοπών
«Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Περισσότεροι από 475.000 αγρότες και παραγωγοί θα πάρουν χρήματα
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Συμφωνία με τον Τσίπρα στις επόμενες 10 ημέρες, αλλιώς θα έχουμε εξελίξεις», προειδοποιεί ο βουλευτής Χανίων
Η έρευνα των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού δείχνει από πρώτο χέρι, σχεδόν από μέσα, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς προκύπτουν οι συσχετισμοί στον πυρήνα της ΕΕ
Ογδόντα μητροπολίτες στον δρόμο προς την ευμάρεια
«Υπάρχει κανείς που να σηκώνει το χέρι και να λέει ότι θα πάμε να βουλιάξουμε τις βάρκες;»
Δημιουργούνται κόμβοι κράτησης παράνομων μεταναστών εκτός ευρωπαϊκού εδάφους
Υψηλή ζήτηση και ανθεκτικότητα των ελληνικών τίτλων παρά τις πιέσεις στην Ευρωζώνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.