- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
5 σοβαροί λόγοι για να μην καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο
Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;
Τα προβλήματα από την επερχόμενη κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου
Η νεοφιλελεύθερη και νεοταξίτισσα και... (βάζετε λέξη κενή πραγματικού περιεχομένου της αρεσκείας σας) υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε χθες την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την άδεια εγκλήματ... ζητώ συγγνώμη... το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν χρειάζεται να πω ότι είναι μια πρωτοφανής παραβίαση των δικαιώματος στο έγκλημ... ξαναζητώ συγγνώμη... του δικαιώματος στην ελευθερία και μια απόπειρα εγκαθίδρυσης ενός αστυνομικού κράτους στο οποίο η εφαρμογή των νόμων θα είναι υποχρεωτική ακόμα και μέσα στις ανώτατες σχολές!!! Με λίγα λόγια, η ανάλγητη και συντηρητική υπουργός της ανάλγητης και συντηρητικής κυβέρνησης επιθυμεί ό,τι ισχύει νομικά έξω από τα πανεπιστήμια να ισχύει και μέσα, πράγμα εντελώς απαράδεκτο για πολλούς λόγους από τους οποίους οι 5 πιο σημαντικοί είναι οι εξής:
1. Θα υπάρχει δυσχέρεια στην ελεύθερη διακίνηση αγαθών ένδυσης, υπόδυσης και αξεσουάρ μόδας που τώρα διακινούνται ελεύθερα έξω από τις ανώτατες σχολές. Οι σχολές λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι για τις δεκάδες σταρτ απ επιχειρήσεις, οι οποίες πωλούν επώνυμα προϊόντα σε πραγματικά χαμηλές τιμές δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα μέλη λαϊκών οικογενειών να αποκτήσουν κάποιο προϊόν με ένα γαλλικό ή ιταλικό ή αμερικάνικο ονοματεπώνυμο πάνω του. Αυτή η δυνατότητα τίθεται σε κίνδυνο με σοβαρή πιθανότητα να εκλείψει (με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν πληρώνουν φόρους νομίζω πως οι libertarian συμπολίτες έχουν έναν λόγο παραπάνω να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους).
2. Οι ανώτατες σχολές δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια των βλαμμ... και πάλι συγγνώμη... των εξεγερμένων συμπολιτών που αγωνίζονται στους δρόμους της πόλης παίζοντ... πολεμώντας θέλω να πω, ενάντια στις δυνάμεις καταστολής. Αυτό θα οδηγήσει στον μαρασμό του λαϊκού – επαναστατικού κινήματος, καθώς οι σύντροφοι επαναστάτες θα κινδυνεύουν με σύλληψη, ένας κίνδυνος που δεν ταιριάζει σε κανέναν πραγματικό επαναστάτη.
3. Τα πανεπιστήμια δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικοί χώροι για τις μολότοφ που χρησιμοποιούν οι αγωνιστές των πόλεων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μίσθωση άλλων χώρων, η οποία με τη σειρά της θα έχει ως αποτέλεσμα άνοδο των τιμών των ενοικίων στις συγκεκριμένες περιοχές με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους ήδη δοκιμαζόμενους λόγω AirBnB κατοίκους.
4. Θα διαταραχτεί η αγορά ναρκωτικών ουσίων με αποτέλεσμα την αναστάτωση των ζωών πελατών και εμπόρων. Άνθρωποι που είχαν χτίσει σχέση εμπιστοσύνης μέσω της καθημερινής επαφής θα πρέπει να ξαναβρεθούν σε νέα μέρη και υπό την απειλή της σύλληψης. Πέρα από το απάνθρωπο της εξέλιξης αυτής, θα πρέπει και πάλι να επισημάνω ότι έχουμε να κάνουμε με το στήσιμο ενός ακόμα κρατικού εμποδίου στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.
5. Θα καταστεί αδύνατος ο τραμπουκισμός όσων έχουν απόψεις που δεν συνάδουν με την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό και την αστική δημοκρατία. Θα μπορεί ελεύθερα ο καθένας να προπαγανδίζει τις δικές του ιδέες και η μόνη αντιμετώπιση που θα επιτρέπεται θα είναι η λεκτική κι αυτή χωρίς ύβρεις και απειλές!!! Πέρα από αντιδραστική, αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει στη φλωροποίηση των ελλήνων φοιτητών, των ελληνίδων φοιτητριών, των ελλήνων φοιτητριών, των ελληνίδων φοιτητών και των ελληνικών φοιτητικών ατόμων. Θα οδηγήσει σε μια κοινωνία μαλθακή στην οποία ο καθένας θα μπορεί άφοβα να λέει την άποψή του χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να την αλλάξει με τη βία.
Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;
Η απάντηση είναι φυσικά και όχι, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς είναι πολύ πιθανόν να μην την αποκτήσουμε ποτέ. Βλέπετε, τα πανεπιστήμια (όπως και τα διαβόητα Εξάρχεια) δεν είναι νησίδες ανομίας στον ελληνικό ωκεανό της νομιμότητας. Είναι απλώς διαφορετικές εκδοχές της απόλυτης ελευθερίας στην παραβατικότητα την οποία απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες. Από τον επιχειρηματία που πληρώνει μαύρα τον υπάλληλό του μέχρι τον γηπεδικό χουλιγκάνο και από τον παραβατικό μεγαλοεπιχερηματία μέχρι τους λούμπεν καπνιστές στους δημόσιους χώρους, η Ελλάδα έχει τόσο σχέση με την τήρηση των νόμων όση η Νορβηγία με την άμμο της ερήμου. Αν λοιπόν η δέσμευση της κυβέρνησης είναι αυτή σύμφωνα με την οποία ό,τι ισχύει έξω από τα πανεπιστήμια θα ισχύει και μέσα, μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι και με τη βεβαιότητα ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας διευκολύνουν με κάθε τρόπο την παραβατικότητα και υποχρεώνουν και τους χαμηλόβαθμους της ΕΛΑΣ να κάνουν το ίδιο (αρκεί να θυμίσω ότι ο αντικαπνιστικός νόμος ισχύει από το 2009 και η απαγόρευση στάθμευσης εκεί που απαγορεύεται η στάθμευση από τότε που υπάρχει ΚΟΚ). Με δεδομένο ότι γγ Δημόσιας Τάξης διορίστηκε ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ την περίοδο 2016-2018, είναι πολύ πιθανό το μόνο που θα αλλάξει να είναι ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο και όλα όσα συμβαίνουν μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου να μείνουν ως έχουν. Και μπράβο τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, που φέρνει στο προσκήνιο τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.