- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Θερμό» επεισόδιο Βαξεβάνη – Μητσοτάκη
Αφορμή τα συλλυπητήρια στην οικογένεια Χριστόφια!
Η παρατήρηση του Κώστα Βαξεβάνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια.
Ο πολυβραβευμένος αποκαλυπτικός δημοσιογράφος σ. Κώστας Βαξεβάνης, δεν υπηρετεί μόνο την «Δημοσιογραφία όπως Πρέπει να Είναι», αλλά με τα μπουρλοτιέρικα γραπτά του επιδιώκει να συντρίψει και όλες τις εκφάνσεις του τέρατος του νεοφιλελευθερισμού. Ως γνήσιος επαναστάτης Ποπολάρος, λίγη σημασία δίνει στις αστικές συμπεριφορές και τις ψευτοευγένειες, γι’ αυτό και κάνει πολιτική ακόμα και στις κηδείες. Με αφορμή τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, ανέβασε ένα καταγγελτικό tweet, όπου κάνει αυστηρή παρατήρηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί συλλυπήθηκε την οικογένειά του απελθόντος εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια.
Αν δεν αντιλαμβάνεστε το απαράδεκτο και προκλητικό για τους αγώνες του λαού μας λεκτικό λάθος με την πρώτη, αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σας έχει στουμπώσει από το σανό των μένουμευρωπαίων. Όσοι όμως είναι γνήσια βλαστάρια της Δρακογενιάς και έχουν φάει τα νιάτα τους στη βιοπάλη μαθαίνοντας γράμματα στις κόβες και τις ταβέρνες, αμέσως κατάλαβαν ότι το προσβλητικό ατόπημα κρύβεται στη φράση «θερμά συλλυπητήρια». Σύμφωνα με την άποψη του εναλλακτικού Μπαμπινιώτη της Αριστεράς και της Προόδου, η έκφραση θερμών συναισθημάτων ταυτίζεται αποκλειστικά με την χαρά, γι’ αυτό και υποδεικνύει στον Μητσοτάκη ότι για να περάσει στην επόμενη φάση, έπρεπε να πει «ειλικρινή συλλυπητήρια».
Για να μη μακρηγορούμε, θεωρούμε ότι η παρατήρηση του σ. Βαξεβάνη είναι σωστή, απλώς την τοποθέτησε σε λάθος χρόνο. Επίσης είμαστε σίγουροι ότι ο σύντροφος ήταν το ίδιο αυστηρός και με τον πρωθυπουργό του, ο όποιος έχει χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές την ίδια έκφραση!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα tweets που διορθώνουν και τον σ. Τσίπρα υπάρχουν κάπου κρυμμένα, ίσως σε κάποιες από τις κατακόμβες που ανακαλύπτει η «Δημοσιογραφία όπως Πρέπει να Είναι».
ΥΓ 1: Όπως εκτιμούν αντικειμενικοί παρατηρητές της πολιτικής μας ζωής, μετά από αυτό το tweet, αλλάζουν άρδην οι πολιτικές ισορροπίες και κλείνει η ψαλίδα. Να δείτε ότι επιτέλους θα επιβεβαιωθεί το γκάλοπ του Documento που προέβλεπε ότι η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.
ΥΓ 2: Το Documento έγραφε για πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Επειδή ο εκδότης του ταυτίζει το «θερμό» με την «χαρά», προφανώς εννοεί ότι πρόκειται για μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών δίνει έως 36.000 ευρώ για να επιστρέψουν ακίνητα στην αγορά
Τι περιλαμβάνει για «κούρεμα» και σταθερό επιτόκιο
«Μου έστειλε δύο – τρία μηνύματα απολογητικά, αλλά και αυτά τα έσβησε μετά» είπε ο δημοσιογράφος
«Έχετε δικό σας τεκμήριο αναξιοπιστίας»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ
Ένα χρονικό που έκλεισε στο Στρασβούργο
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο εσωτερικό αναβρασμό στον ΣΥΡΙΖΑ
Το ποσοστό όσων δηλώνουν «θετικοί» σε ένα τέτοιο εγχείρημα μειώνεται από το 14% τον Νοέμβριο στο 11%
Με φόντο τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου από τον σημερινό ευρωβουλευτή
Ο ευρωβουλευτής παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς τον ξυλοδαρμό
«Πράξεις βίας και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών του Τύπου δεν έχουν θέση στη δημόσια ζωή»
Ένας στους πέντε ψηφοφόρους δηλώνει αναποφάσιστος
Διευκρινίζουν δε ότι η ανάκληση της χρηματοδότησης δεν συνιστά λογοκρισία
Το προεδρείο αναγκάστηκε τρεις φορές να διακόψει την συνεδρίαση
Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών
Ο πρώην μπασκετμπολίστας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου - Η ανάρτηση του δημοσιογράφου
Τι ανέφερε στη δήλωσή της η πρέσβης των ΗΠΑ
Τι υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος της πόλης
Έχει σαφές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής από το 2026 έως το 2030
Η υπουργός παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του στεγαστικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.