- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Με καλυμμένα πρόσωπα θα εμφανίζονται στις φωτό οι υπάλληλοι της Βουλής!
Στόχος να προστατευθούν οι ευαίσθητοι ψυχικά συγγενείς από τις αποκαλύψεις που τους ταράζουν…
Σε μια απόφαση σταθμό για την προστασία των προσωπικών βυσματικών δεδομένων, προχώρησε αργά χθες τη νύχτα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με στόχο να προστατεύσει τους συγγενείς αλλά και τους γόνους που έκαναν χρήση της συγγενικής τους σχέσης με κάποιον Βουλευτή για να διοριστούν ως υπάλληλοι του ελληνικού κοινοβουλίου.
Την αφορμή έδωσε η παραίτηση των δύο θυγατέρων στελεχών του κοινοβουλίου, που θίχτηκε η προσωπική τους ευαισθησία από τις αντιδράσεις για τον προνομιακό διορισμό τους. Προκειμένου λοιπόν να μην επαναληφθούν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα και οι «μαρτυρικοί» συγγενείς να απολαμβάνουν πλήρη ασυλία, στο εξής το ΦΕΚ του διορισμού τους δεν θα αναφέρει τα πραγματικά τους ονόματα αλλά ονόματα σαν εκείνα που παίρνουν όσοι μπαίνουν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.
Επίσης οι διαπιστευμένοι φωτογράφοι της Βουλής, θα είναι υποχρεωμένοι στις φωτογραφίες από τις συνεδριάσεις να καλύπτουν τα πρόσωπα των υπαλλήλων που φαίνονται, ώστε να μην μπορεί κανείς να ανακαλύψει ποιου βουλευτή συγγενείς είναι και να διατηρηθεί η βυσματική τους ιδιωτικότητα.
Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που τόσο σκαιά έχει καταπατήσει η «διαύγεια», βγάζοντας βούκινο τον κάθε προνομιακά διορισμένο στο έλεος όσων τον ζηλεύουν. Με αποτέλεσμα η αντιδράσεις τους να ταράζουν τον ευαίσθητο ψυχικό του κόσμο.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές
Η αυξανόμενη αποχή, οι κοινοβουλευτικές μετακινήσεις και η κρίση αξιοπιστίας
Η κυβέρνηση έχει μειώσει μέχρι στιγμής 91 φόρους
Πιο εύκολη πλέον η εγκατάσταση - Τι πρέπει να ξέρεις
Τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά
«Η λύση υπάρχει, όμως παραμένει στα χαρτιά»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές
Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός
«Επιβεβαιώνεται η εικόνα της Ελλάδας ως νησίδας πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
Τι ισχύει με τις πληρωμές του ΕΦΚΑ
«Η διαφθορά είναι 200 φορές μεγαλύτερη τώρα»
Άλλαξε σε θετικό το ελληνικό outlook
O γερμανικός οίκος αξιολόγησης επιβραβεύει την πρόοδο που έχει καταγράψει η χώρα τα τελευταία χρόνια
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα με την Πνινάτ Γιανάι
Οι δύο πλευρές μίλησαν για τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας
«Δείτε για να καταλάβετε τί συμβαίνει στο ΕΣΥ στα αλήθεια», δηλώνει ο υπουργός Υγείας
Η συγκράτηση της τιμής και το αυξημένο επίδομα
Ο πρόεδρος του Eurogroup ζήτησε προσήλωση στη δημοσιονομική σταθερότητα
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας όσον αφορά την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα του Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.