- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουσείο Ακρόπολης: Γιορτάζει 10 χρόνια κι ανοίγει τα υπόγειά του
Επισκέψιμη για το κοινό η υπόγεια «πόλη» - Δείτε αναλυτικά τις εορταστικές εκδηλώσεις
Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του κι ανοίγει στο κοινό την υπόγεια «πόλη» του. Αναλυτικά οι εορταστικές εκδηλώσεις
Το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας και εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στα 14.500.000 επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, που πέρασαν το κατώφλι του και χάρηκαν τα εκθέματά του. Με αυτή την ευκαιρία διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις για τους επισκέπτες του:
- Περιοδική έκθεση «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης» , 11.06.2019 – 31.10.2019
Το Μουσείο Ακρόπολης με το νέο του ξεκίνημα πριν από 10 χρόνια παρουσίασε με ποικίλους τρόπους τη στενή σχέση μεταξύ των περίφημων γλυπτών που εκθέτει και των αρχιτεκτονικών μνημείων από τα οποία προέρχονται. Για αυτό με πολλή χαρά ανέλαβε να εκθέσει στους χώρους του με νέο ύφος τη σπουδαία φωτογραφική έκθεση για το έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης που έστησαν η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο ισόγειο του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.
- Διάλεξη «Τα αληθινά χρώματα των γλυπτών του Παρθενώνα: Αποδείξεις από ίχνη αυθεντικής πολυχρωμίας και η ερμηνεία τους», Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, 7 μ.μ.
Το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει τον Ιταλό καθηγητή Giovanni Verri σε μια διάλεξη για την πολυχρωμία των γλυπτών του Παρθενώνα που αποτελεί αντικείμενο έντονης ακαδημαϊκής έρευνας και ο δημόσιος διάλογος πάνω στο θέμα αυτό συνεχίζεται εδώ και δύο αιώνες μέχρι σήμερα. Ο καθηγητής Giovanni Verri είναι απόφοιτος διδακτορικών σπουδών στην επιστήμη της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ferrara της Ιταλίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συντήρηση Τοιχογραφιών στο Courtauld Institute of Art του Λονδίνου, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Κατά την διάρκεια της επιστημονικής σταδιοδρομίας του έχει αναπτύξει επιστημονικές τεχνικές για την ανάλυση του χρώματος, ειδικά σε ελληνικές και ρωμαϊκές αρχαιότητες. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο στο ισόγειο του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.
Συναυλία Σταύρος Ξαρχάκος - Ορχηστρικά
- Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, 9 μ.μ.
Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον προαύλιο χώρο μια μοναδική ορχηστρική συναυλία υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου με οκταμελή ορχήστρα από διακεκριμένους Έλληνες σολίστ. Θα ακουστούν γνωστά μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και των Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη και Μάνου Χατζηδάκη. Την συγκεκριμένη βραδιά το Μουσείο θα λειτουργήσει με εκτεταμένο ωράριο από τις 8 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο τις συγκεκριμένες ώρες.
Εορτασμός 10 χρόνων Μουσείου Ακρόπολης
- Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, ημέρα των γενεθλίων του Μουσείου, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 8 π.μ. τις 8 μ.μ.
- Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019
Από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 η ανασκαφή θα είναι επισκέψιμη για το κοινό με το εισιτήριο γενικής εισόδου. Πρόκειται για ανεσκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ. με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς με διάρκεια ζωής από τα κλασσικά έως τα βυζαντινά χρόνια, σε επάλληλες φάσεις. Το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό παλίμψηστο σύντομα θα εμπλουτιστεί με έκθεση των πιο αντιπροσωπευτικών κινητών ευρημάτων της ανασκαφής. Αρχιτεκτονικά ερείπια οργανώνονται σ’ ένα μοναδικό εκθεσιακό σύνολο που ρίχνει φως στην καθημερινότητα μιας αρχαίας γειτονιάς κάτω από την Ακρόπολη. Την συγκεκριμένη μέρα οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι ανοιχτοί από τις 8 π.μ. έως τις 10μ.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Από το μεγάλο αφιέρωμα στον Στίβεν Αντωνάκος και τη μεγάλη έκθεση «Είσαι ό,τι φοράς» στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την ατομική έκθεση του Μιχάλη Κιούση στην Γκαλερί Άλμα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Ταξίδι στον πόνο, τον έρωτα και τη δημιουργικότητά της μέσα από μια βιωματική έκθεση
Μέχρι πότε θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα - Δείτε αναλυτικά
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Ένα άκρως ενδιαφέρον βιβλίο που με βοήθησε να αντιληφθώ το περίπλοκο ψηφιδωτό που σχημάτιζε τότε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Αρκετοί είναι εκείνοι που σταματούν στο σημείο και προσπαθούν να διακρίνουν το αρχαιολογικό εύρημα
Από το μεγάλο αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ στο Φεστιβάλ της άνοιξης μέχρι τη σύμπραξη του Λεωνίδα Καβάκου με τη Philarmonia Orchestra αλλά και τη επιστροφή του Juilliard String Quartet.
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Από τις μπουάτ της Πλάκας στα τηλεοπτικά πλατό, υπήρξε πάντα κάτι παραπάνω από καλλιτέχνης
Μια παραβολή για τα γηρατειά, μια κωμωδία που εγείρει μια ολόκληρη σειρά προβληματισμών για τη συχνά σκληρή μοίρα των ηλικιωμένων στην κοινωνία μας
Το μυθιστόρημα «Ο βομβιστής» του best selling συγγραφέα Samuel Bjørk (μετάφραση Δέσπω Παπαγρηγοράκη, Εκδόσεις Διόπτρα) κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.