- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ: Απάνθρωπες και ντροπιαστικές οι συνθήκες στη Μόρια
Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Για τρίτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια και ξεναγήθηκε από το προσωπικό στους χώρους. Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στη Μόρια λίγο μετά τις 15:00 και ενημερώθηκε από το διοικητή του Κέντρου, Ιωάννη Μπαλμπακάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο, το οποίο, όπως επισημαίνουν στη ΝΔ, έχει σχεδιαστεί για 3.100 άτομα, φιλοξενούνται σήμερα 5.225, με τη συντριπτική πλειονότητα (83%) να είναι Αφγανοί.
Στη ΝΔ σχολίαζαν πως «έπρεπε να επισκεφθεί για τρίτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Μόρια για να κάνουν όλως τυχαίως σήμερα την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες, οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού» προσθέτοντας πως «οι αρμόδιοι στον καταυλισμό τις περίμεναν από τον Οκτώβριο, καθώς αυτή ήταν η τελευταία δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα είχε υποτίθεται ολοκληρώσει το έργο το 2017».
Σε ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ επισημαίνεται πως η έλλειψη ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού δεν είναι ασφαλώς το μόνο πρόβλημα της Μόριας, καθώς στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων οι συνθήκες που επικρατούν εξακολουθούν να είναι απάνθρωπες και ντροπιαστικές για μία ευρωπαϊκή χώρα. Φέρνουν, μάλιστα, ως παράδειγμα το γεγονός ότι κάθε χημική τουαλέτα που βρίσκεται στον περίβολο του Κέντρου αναλογεί σε περισσότερους από 25 ανθρώπους και ένα ντους σε περισσότερους από 85. Όπως σημειώνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη, το μεγαλύτερο πρόβλημα -εκτός από τις συνθήκες υγιεινής- παραμένει η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου. Καθυστέρηση που, όπως εξήγησαν στον κ. Μητσοτάκη οι αρμόδιοι, οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το οποίο επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει η ΝΔ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.