- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ο ΕΟΠΥΥ ζητεί από την εταιρεία της συζύγου Σαλμά πάνω από 276.000 ευρώ
Η ανακοίνωση Πολάκη
Δεκτή έκανε το Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ την πρόταση του Γενικού Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για την εταιρεία «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ», από την οποία ζητά πίσω το ποσό των 276.458 ευρώ!
Στην εταιρεία αυτή από την οποία ζητά χρήματα πίσω ο ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, συμμετέχει και η σύζυγος του Μάριου Σαλμά, τέως αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Παραίτθεται ολόκληρη η ανακοίνωση:
Στην σημερινή του συνεδρίαση, τo Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ έκανε δεκτή την πρόταση του Γενικού Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και καταλόγισε σε βάρος της εταιρείας «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ» (εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του Μάριου Σαλμά, τέως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά) το ποσόν των 276.458,02 ευρώ, ποσόν που πρέπει να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ ως αχρεωστήτως καταβληθέν.
Θυμίζουμε ότι η παραπάνω εταιρεία ήταν συστεγαζόμενη με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά, ενώ με τρόπους και μεθόδους που ο ίδιος και ο έτερος πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο, Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, οφείλουν κάποια στιγμή να διασαφηνίσουν, είχε εξασφαλίσει για την ιατρική πράξη με τίτλο «διαγνωστική αρθροσκόπηση» που διενεργούσε στο ιατρείο του, το ποσόν αποζημίωσης των 1500 ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί σε νοσοκομειακό Κλειστό Ελληνικό Νοσήλειο (ΚΕΝ) αρθροσκόπησης (διαγνωστικής και επεμβατικής) μαζί με νοσηλεία δύο ημερών!
Η υπερβολική αυτή τιμή αποζημίωσης είχε διασφαλιστεί με απόφαση του ΚΕΣΥ, πράξη που είχε κάνει δεκτή και ο τότε Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, αλλά …δυστυχώς είχε ξεχάσει να δημοσιεύσει σε ΦΕΚ! Η μη δημοσίευση όμως στο ΦΕΚ, δεν νομιμοποιούσε τον τότε πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να συνάψει την σύμβαση με το συγκεκριμένο κέντρο, που ωστόσο το έκανε, με συνέπεια να ζημιωθεί ο ΕΟΠΥΥ από αυτή την υπερκοστολόγηση.
Να σημειωθεί δε, ότι ήδη από το 2017 με δική μας απόφαση, έχει αλλάξει και αποκατασταθεί η κοστολόγηση του ΚΕΝ της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, στο ποσόν των 300 ευρώ !
Επειδή σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία έχουμε δηλώσει στο παρελθόν ότι βρεθήκαμε σε αυτή τη δημόσια θέση, μεταξύ άλλων για να βάλουμε ένα τέλος στο πολύχρονο πάρτι κατασπατάλησης και διαφθοράς στον τομέα της Υγείας, που στέρησε τον ελληνικό λαό από ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και έδωσε την χαριστική βολή χρεοκοπίας στη χώρα, λειτουργούμε και σ’ αυτή την περίπτωση ως εγγυητές της χρηστής διαχείρισης των δημόσιων πόρων προς όφελος των πολιτών, της επιστροφής του χρήματος που φούσκωνε ιδιωτικές τσέπες εις βάρος του δημοσίου, αλλά και αρωγοί, με κάθε θεμιτό τρόπο, των θεσμών απόδοσης πολιτικών και ποινικών ευθυνών και δικαιοσύνης,
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μοναξιά του Μαζωνάκη και η μοναξιά όλων μας
88 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τη λήψη του μηνύματος χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση ή συγκατάθεσή τους
«Η Ελλάδα επιστρέφει στις ανεπτυγμένες αγορές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Εδώ υλοποιείται η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη του πολιτιστικού μας πλούτου», σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Δίνουμε οριστική λύση σε μια εκκρεμότητα οκτώ ετών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Ο υπουργός επισκέφθηκε τον χώρο των εργασιών και ενημερώθηκε επί τόπου για την κατασκευή των έργων
Σε εξέλιξη το μακροχρόνιο σχέδιο φροντίδας, που δεν αφορούν μόνο την άνοια αλλά και άλλες χρόνιες παθήσεις
Ειδική αναφορά στην επαναφορά των λεγόμενων «ράμπο υγείας»
Περισσότερο προσωπικό για τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας
«Είναι ειρωνικό η αποφυλάκιση να συμπίπτει με τη Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας»
Θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές
«Έχει διολισθήσει στον δρόμο του λαϊκισμού και της ακραίας ρητορικής», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ανοίγει η πλατφόρμα για 104 κτηνοτρόφους
Η πρώτη πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ μέσα στην εβδομάδα
Πιο ταχύς ο ρυθμός στα νεόδμητα και την περιφέρεια - Τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος
Ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup υπογραμμίζει τη σημασία της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των μεταρρυθμίσεων
«Ο Τσίπρας δεν κάνει κόμμα, κάνει εκλογικό μηχανισμό» σχολίασε
Τρεις φράσεις ενδεικτικές του χαμηλού επιπέδου του πολιτικού λόγου και της δημοσιογραφίας
Συναντήθηκε με μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΔΥΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.